Friptura de miel la cuptor

Specialitatile din carne de miel fac deliciul sarbatorilor pascale. In general se gatesc feluri variate de mancare, ce au la baza mielul: carne de miel la cuptor, varza cu ciolan de miel, drob, ciorba de mate de miel, friptura de miel.

Una dintre retetele care iti poate lasa gura apa in ziua de Paste este cu siguranta cea propusa de vinul.ro. Invitatii tai se vor ospata cu o friptura de miel cu piure de fasole si menta incredibil de gustoasa. Pe langa asta, felul in care arata inscrie si mai multe puncte.

Iata de ce ai nevoie pentru preparare fripturii de miel
–  pulpa de miel condimentata si fripta usor pe gratar
– un fir de busuioc
– doi cartofi fripti la gratar  si gutuie razuita
– un catel de usturoi

Dupa ce carnea de miel s-a fragezit suficient, o pui pe gratar pentru a prinde o crusta. Ai grija sa nu se arda, pentru ca pulpa va fi bagata la cuptor ca sa devina si mai gustoasa. Inainte sa o bagi la cuptor, infinge cativa catei de usturoi in carne si alaturi pune busuioc pentru mireasma. Fa un sos din gutui calite, usturoi, condimente si intinde pe carne inainte sa o bagi la cuptor. Daca iti place mierea, poti da si cateva picaturi pe miel ca sa capete o tenta aurie. Cartofii se aseaza la sfarsit pe platou.

O alta reteta gustoasa se prepara in felul urmator: pui carne de miel la cuptor dupa ce ai condimentat-o puternic si ai tinut-o cateva ore in frigider intr-o folie. Dupa cel putin 6 ore, bagi carnea de miel la cuptor, asezonezi cu varza si usturoi si torni vin rosu.

Pofta buna si Hristos a Inviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *