Idei pentru decoratiunile mesei de Craciun

Bradul este deja împodobit, ultimele cumpărături au fost făcute, iar bunătățile de Crăciun au fost pregătite, acum îl așteptăm pe Moș Crăciun și momentul în care ne vom aduna alături de cei dragi în jurul mesei. Însă pe lângă mâncarea pregătită cu mult drag, ce mai putem pune pe masa de Crăciun pentru a crea o atmosferă de sărbătoare?

Ioana Buiacu, specialistul FlorideLux.ro, ne oferă câteva sugestii cu privire la tendințele în materie de decorațiuni pentru masa de sărbători.

 

În ceea ce privește culorile și texturile pentru aranjamente, anul acesta tendințele internaționale dictează asocieri extrem de interesante, în combinații de piersică, mov, mentă și albastru deschis. Toate aceste nuanțe se regăsesc în texturi organice precum hârtie, lână, pâslă, piele, iută, tricot sau chiar blană.

foto 1

Pentru Crăciunul din 2013, FlorideLux recomandă combinațiile de stiluri decorative, care îmbină elementele elegante cu cele rustice și aranjamentele tradiționale cu cele moderne. Este extrem de important ca la masa de Crăciun să se regăsească o notă din propria personalitate, prin elemente care să surprindă invitații, cum ar fi conurile naturale împrăștiate pe masă, globurile decorative agățate de colțurile mesei sau jocurile de crengi naturale în aranjamente. Totul ține de imaginație, posibilitățile fiind nenumărate.

foto 2 decoratiuni craciun

De asemenea, vă puteți surprinde plăcut invitații printr-un aranjament floral inedit, cum este cățelușul de Crăciun. Realizat din crizanteme albe, în decor de ilex, brad natural și o inimioara lucrată manual, acest aranjament va aduce cu siguranță un zâmbet musafirilor de Crăciun.

foto 3 aranjament floral craciun

Cei care preferă stilul mai tradițional pot alege un aranjament de centru realizat din brad natural, crini, trandafiri și decorat cu 3 lumânări înalte, subțiri și elegante. Aranjamentul are o înălțime potrivită, astfel că nu blochează privirea invitaților atunci când este plasat în mijlocul mesei și nici nu ocupă foarte mult loc.

foto 4 aranjament floral sarbatori

Cum aranjăm masa de Crăciun?

Tradițional, acasă

Acest stil ne duce cu gândul la mesele în familie, acasă, alaturi de mama și de tata sau chiar de bunici. Farfurii încăpătoare, festive, mulți oameni în jurul mesei, decor de Crăciun în centru, iar de jur împrejurul acestuia brăduți decorativi speciali, care vor putea fi luați acasă de către invitați, ca suvenir al serii petrecute împreună.

aranjament masa craciun

Încercați alb și verde

Recomandarea specialistului FlorideLux pentru o masă de Crăciun mai „altfel” este un decor de alb cu verde, pus în valoare de florile proaspete, ce par culese chiar din grădina casei, și globurile verzi, strălucitoare. Deși întreaga imagine este cu siguranță una rafinată și elegantă, atmosfera creată de trandafirii tăiați neglijent și de nuanțele jucăușe de verde transformă această masă într-una primitoare, la care cu siguranță toți invitații se vor simti de minune.

decoratiuni masa craciun

Rustic, dar foarte elegant

Ultimul stil propus de FlorideLux introduce pe șervetele de masă elemente rustice, tradiționale popoarelor scandinave. Acestea sunt perfect echilibrate de alte elemente de culoare prezente la masa, cum ar fi vazele albe și roșii din sticlă, farfuriile și bolurile în aceleași culori vibrante sau lumânările turn care atrag imediat atenția. Toate acestea creează o atmosferă de un rafinament unic, dar în același timp primitoare, perfectă pentru invitații ce se vor întrece să guste din bucatele pregătite pentru Crăciun.

masa de craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *