Importanta gradinitei

De la varsta de 3 pana la 6 ani, copilulul invata cum sa se comporte cu apropiatii, cum sa-i ajute pe ceilalti, dar in acelasi timp sa tina cont si de interesele personale astaro. Este cert ca, comportamentul cu ceilati din jur se invata in casa parinteasca. Insa, socializand cu copii de la gradinita sau scoala, isi formeaza noi calitati: copii invata sa se manifeste in grup, sa nu ramana in urma de alti copii 심쿵주의보 다운로드. Acesta este un proces greu, care dureaza mai multi ani.

„Pot sa ma joc cu tine?”, „Tu vei fi in grupa noastra?”. La gradinita in fiecare zi se formeaza noi contacte, copii se unesc pentru joaca, invata nu numai sa isi spuna dorintele, dar sa faca fata si la refuzuri 인천상륙작전 영화 다운로드. Joaca in grup impune copiilor o multime de cerinte: trebuie sa discute despre rol, sa se faca placut de catre ceilalti, sa ofere si sa primeasca ajutor, sa rezolve probleme in grup 캐드 2016 다운로드.

De la 3 ani copiii deja incep sa se ajute reciproc, pentu a rezolva o oarecare problema: sa construiasca ceva din nisip, sa repare o jucarie. De aceea este important sa invete sa-si manifeste intuitia, istetimea si gandurile Mountain Lion. Cu cat mai bine copii stiu sa vorbeasca, sa isi exprime gandurile, cu atat mai usor se pot apropia de alti copii.

Este esentiala pentu orice tip de joaca Download the asx file. A intelege regulile si a putea sa se foloseasca de ele – este un pas mare in dezvoltarea gandirii copilului. De exemplu, jocul de-ascunselea este inteles chiar si de cei mai mici copii Melon top100 for week 3 of May. Jocurile pe roluri sunt pe intelesul copiilor abia de la varsta de 4 ani.

Dar pentru asta trebuie sa intelega regulile jocului: „Eu sunt stapanul catelusului, dar tu esti animalutul” Symera. Cei de 3 ani imediat se entuziasmeaza sa joace acest joc. Daca ei nu inteleg regulile, de multe ori cei mai mari le explica ce au de facut si ce nu. Asa micutii invata cum sa se joace corect 스타워즈 깨어난 포스 다운로드.

A nu fi in centrul atentiei – pentru multi dintre copii acest lucru este de neconceput. In primul rand, trebuie sa faca parte din grup, pentru a fi recunoscut ca membru de echipa speechless 다운로드. O buna metoda este de a sarbatori in fiecare an zilele de nastere a tuturor copiilor, implicit in acesata zi toti ceilati trec pe locul doi – o buna experinta pentru comportamentul in colectiv.

Pentru copii de gradinita a astepta este cel mai greu lucru. Chiar si copii de 6 ani intampina astfel de probleme, nu au rabdare daca trebuie sa stea la coada si sa astepte sa ii vina randul lui. Copii mici foarte greu pot sa treaca peste o situatie in care au avut ceva de pierdut sau nu au castigat jocul: imediat incep sa planga. A face fata nereusitilor invata abia la soala.

La gradinita copii invata cum sa se comporte in societate, in primul rand, prin propriile trairii si experiente.
Educatoarea ii ajuta si ii indruma cum sa se joace corect, aplaneaza conflictele dintre ei, daca cei mai timizi sunt exclusi din grup, incearca sa ii uneasca pe toti, deoarece trebuie sa-i invete sa sa manifeste cu atentie si catre ceilalti. Ea trebuie sa fie un model pentru ei, doar copii sunt atat de reciptivi si atenti la tot ce se intampla in jurul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *