Nasterea in apa: o alegere dificila?

Venirea pe lume a propriului copil este ceva mirific Samsung Kies.

Nimic nu se compara cu sentimentul pe care-l ai in momentul in care participa aceea din tine, care a stat si a crescut in pantecul tau timp de 9 luni, care misca si dormea in interiorul tau, fiinta aceea blajina si nevinovata, iti este pusa in brate si ii auzi pentru prima oara plansetul de fericire ca a facut ”primul pas” in lumea pe care poate o visa inca de cand era acolo in burtica, ocrotit de tine, cea care ii vei fi intotdeauna alaturi, mama for pill servers.

Pentru fiecare dintre noi, sa fii mama este intruchiparea fericirii pe care nu o poti dobandi in niciun alt mod de-a lungul vietii, ci doar asa, nascandu-ti proprii pui, fiintele care iti vor semana pana la cea mai mica celula din corp 톱스타 다운로드.

Pentru ca este cel mai important moment in viata unei femei, nasterea trebuie sa aiba loc intr-un mediu prielnic atat pentru mama, cat si pentru cel mic 로보카폴리 다운로드.

Nasterea in apa este o metoda destul de practicata in zilele noastre in straintate, insa in Romania se afla inca la stadiul de incipit, de cunoastere si de intelegere 샌드 박스 다운로드. Pentru ca este naturala si nedureroasa, ea a fost imbratisata cu multa caldura de catre multe dintre mamici.

Avantajele nasterii in apa

Nasterea in apa este mult mai usoara si relaxanta Download apache tomcat 6.0. Colul uterin se dilata mult mai usor, muschii se destind, iar durerile sunt atenuate. Pentru ca gradul de dilatare este mult mai mare, iar tesuturile perineului sunt mai elastice, riscul rupturilor vaginale scade drwtsn32 exe. Mai mult decat atat, daca alegi sa nasti in apa, iti poti cauta o pozitie care sa fie confortabila atat pentru tine, cat si pentru bebelus.

Sangele circula mai usor, iar tensiunea arteriala se stabilizeaza si in ciuda efortului pe care il depunde mama, temperatura corpului ramane moderata, ceea ce presupune o nastere fara probleme 뽀로로 슈퍼썰매 대모험 다운로드.

Pentru ca sunt monitorizati periodic, atat mama cat si fatul, in cazul in care apare vreo problema, mama este scoasa imediat din apa si supusa unei alte metode de nastere Boom Beach Download.

Pentru ca durerile sunt mult mai mici, mama va primi mai putine medicamente pentru dureri.

Venirea pe lume a micutului este mai putin traumatizanta pentru ca mediul acvatic este asemanator cu lichidul amniotic din uterul mamei mssql 2014 다운로드.

Pentru ca este o nastere usoara si relaxata, mama nu va suferi de binecunoscutele depresii postanatale, ci dimpotriva, datorita circulatiei sanguine ameliorate, mama se va simti mult mai relaxata, iar recuperarea postanatala va fi mult mai rapida si usoara.

Cum orice lucru bun este insotit si de parti mai putin frumoase, se pare ca si nasterea in apa are cateva dezavantaje, mai mari sau mai mici, fiecare este liber sa decida si sa tina sau nu cont de ele.

Dezavantajele nasterii in apa

Daca locul in care gravida va naste(cada, jacuzzi, bazinul, etc) nu este curatat si dezinfectat, apa nu este verificata pentru a nu fi contaminata, riscul infectiilor este foarte mare si acest lucru poate fi fatal pentru mama si pruncul sau.

In cazul nasterii in apa, gravida va fierde mai mult sange decat in mod normal, iar cantitatea de sange pierduta nu poate fi stabilita cu exactitate.

Bebelusii nascuti in apa se pare ca dezvolta un risc mai mare de aparitie a unor boli respiratorii. Insa acest lucru nu a putut fi demonstrat inca.

In Romania doar clinicile private  dispun de sali de operatie dotate cu aparatura moderna pentru mamicile care doresc sa nasca in apa, iar costurile unei astfel de operatii variaza intre 2000 si 3000 de euro.

Credit foto

Credit foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *