Șapte motive pentru care să investești în panouri solare

Una din cele mai populare surse alternative de energie este cea solară. Panourile solare convertesc energia captată de la soare, care ulterior este transformată în energie termică și folosită în casă, pentru a încălzi apa curentă menajeră, fără efecte asupra mediului înconjurător.

Câteva motive pentru care merită investit în panouri solare:

  1. Energia solară este regenerabilă și nelimitată, spre deosebire de resursele actuale pe care le folosim.
  1. Poate reduce facturile la utilități cu până la 30%. Chiar dacă nu produce îndeajuns de multă energie pe cât este nevoie, tot vor fi micșorate substanțial facturile.
  1. Este ușor de instalat, are costuri mici de întreținere și durată mare de viață (25-30 de ani).
  1. Nu are costuri imprevizibile, spre deosebire de alte resurse, ale căror costuri cresc constant.
  1. Zero poluare. Un an de folosit panourile solare va reduce amprenta de emisii de carbon și echivalează în medie cu plantarea a 100 de copaci pe an.
  1. Poate fi folosită și noaptea, deoarece este înmagazinată. Este un mit ideea că funcționează doar cât timp cât este soare afară.

7. În România este disponibil programul Casa Verde, prin care este încurajată folosirea surselor de energie regenerabilă și nepoluante. Astfel, persoanele fizice pot beneficia de finanțare nerambursabilă din fondul de mediu. Cei de la Ferroli oferă pe site-ul lor toate detaliile pe această temă, acolo sunt și condițiile care trebuie întrunite pentru a beneficia de acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *