Retete de Paste

Sarbatoarea Pastelui vine cu o serie de specialitati, care de care mai gustoase si mai frumos mirositoare. De fiecare data, Postul inaintea unei sarbatori mari face ca pofta sa creasca pe masura ce ne apropiem tot mai mult de evenimentul in cauza.

Anul acesta, voi da stiloul pe sortul de bucatarie si voi incerca sa pregatesc cateva dintre retetele pe care le-am furat de-a lungul anilor din familie.
Mielul are o importanta deosebita in aceste zile, pe de o parte una ce priveste conotatia spirituala si pe de alta parte, cea de-a doua care face din miel, o adevarata delicatesa.

Printre felurile de mancare principale se regaseste friptura de miel la cuptor, pasca cu ciocolata, pasca cu branza, carne de miel la cuptor cu varza, pastrama de oaie, drob, ciorba de mate de miel.

Drobul face parte din lista cu aperitive si se prepara foarte simplu. Ai nevoie de ceapa verde, usturoi, prapure de oaie, condimente, patrunjel, marar, 3 oua si organe de miel. Se taie organele marunt, se pun la fiert; se lasa sa se raceasca, apoi se adauga toate ingredientele. Prapurele se pune la sfarsit ca invelis. Se baga la cuptor si se serveste fie rece, fie cald.

Pentru pastrama de miel ai nevoie de: carne macra de miel, condimente. Se tavaleste carnea prin  sosul de condimente si se lasa la marinat. Sosul se obtine prin amestecarea unei paste de usturoi cu boia, piper, cimbru, sare. Se lasa la frigider aproximativ o saptamana. Se frige pe gratar.

Pentru miel la cuptor ai nevoie de: carne de miel dezosata, condimente, usturoi, vin rosu. Se pun intr-o tava carnea de miel, dupa ce ai uns tava cu putin ulei si infigi catei de usturoi prin carnea de miel. Poti adauga putin sos de tomate, cativa stropi de vin si condimente. Mare deliciu.

Sarbatoreste Pastele asa cum se cuvine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *