edu.ro

Educatia sta la baza familiei moderne iar mamicile si-au dorit din toate timpurile ca tinerii lor copii sa aiba parte de cele mai bune conditii pentru a invata cat mai multe.

Nu exista mamica sau familie care sa stea calma in perioada examenelor – bacalaureatul este unul dintre examenele importante in viata iar rezultatele la bac ii tin pe toti in priza.

Urmeaza admiterea la facultate si o noua serie de aventuri si examene insa, pentru a parcurge cu bine aceste incercari ale vietii, va oferim cateva sfaturi utile pentru a trece mai usor de emotiile si incercarile bacalaureatului si examenelor de admitere la universitate:

1. Somnul si odihna sunt obligatorii – asigurati-va ca inainte de examene copilul este odihnit si ca nu a stat toata noaptea sa invete. De asemenea, este foarte important si somnul din timpul zilei.

2. Cum inveti la examene? Cu pauze lungi si dese, nu trebuie sa existe invatare mecanica si totul trebuie sa decurga natural. Pauzele si miscarea sunt foarte indicate. Camera aerisita si bine luminata vor ajuta enorm.

3. Dieta si examenele – alimentatia este foarte importanta in aceasta perioada – asigurati-va ca din meniul zilnic nu lipsesc principalele alimente si ca nu se sare peste mese.

4. Echilibrul emotional – este foarte important ca familia sa fie alaturi in momentul in care trebuie sa fie sustinut examenul de bacalaureat sau de admitere la facultate. Familia trebuie sa incurajeze si sa ofere sprijin, rolul ei este extrem de important si poate asigura echilibrul emotional pe toata perioada examenelor. Comunicarea este cheia.

5. Primirea rezultatelor – este foarte importanta pentru tanarul candidat si este recomandat sa-l lasati pe el sa traiasca prima emotie a aflarii rezultatului. Adesea, parintii sau rudele incearca sa caute rezultatele pe Internet sau la liceu/facultate – acest lucru creeaza frustrari deoarece in aceasta perioada, tinerii isi doresc sa fie pe picioarele lor iar acest examen este prima incercare in viata. Este un examen al maturizarii. Nu faceti greseala sa-i spuneti ce nota a luat chiar daca ati aflat inainte.

In fiecare an, rezultatele de la bacalaureat se publica online la www.edu.ro insa emotiile nu se termina aici. Urmeaza examenele de admitere la facultate iar concurenta pentru cele mai bune facultati este acerba.

Rezultate Bacalaureat 2009 – accesand link-ul, veti gasi rezultatele pentru bacalaureatul 2009 oferite de edu.ro . (Mai multe judete au afisat deja rezultatele finale pentru examenul de bacalaureat, probele scrise)
Succes la admiterea la facultate!

2 thoughts on “edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *