Importanta iluminarii corecte a spatiului de lucru

In cazul oamenilor, 80% din informatiile receptate sunt procesate vizual pinterest 이미지 다운로드. Din acest motiv, alegerea modalitatii de iluminare a unei incaperi are un impact semnificativ asupra prelucrarii adecvate a informatiilor. La locul de munca sau acasa, in spatiul de lucru, iluminarea artificiala joaca un rol decisiv in ceea ce priveste dispozitia persoanei respective, sanatate sa, dar si motivatia si performanta 매직크레용 다운로드. Iluminarea se bazeaza pe principii ergonomice si trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de siguranta in ceea ce priveste sanatatea si securitatea ocupationala 알이씨 다운로드. Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand vine vorba de iluminatul birourilor?

Criterii in alegerea corpurilor de iluminat

Lumina are diferite functii care trebuie sa fie luate in considerare pentru evaluarea completa a unui concept de iluminat intr-o camera Rolltoches Add-on. Iluminarea nu are doar functia de suport pentru perceptia vizuala, ci ajuta si la procesarea informatiilor, fiind, de asemenea, direct raspunzatoare pentru efectele psihico-emotionale sau biologice asupra persoanei in cauza Download Android Jelly Bean. Lumina trebuie aleasa in mod individual, in functie de dimensiunea camerei, forma, sursele de lumina naturala si culoarea peretilor. O camera mare va avea nevoie de mai multe corpuri de iluminat sau de dispozitive mai puternice internet explorer.

Utilizarea adecvata a luminii naturale si lumina artificiala pot avea un impact puternic asupra productivitatii in munca, dar si asupra bunei-dispozitii Steam Workshop Bypass. Pentru evaluarea calitatii luminii se analizeaza o varietate de parametri. Printre acestia se numara nivelul de iluminare, de control al luminozitatii, armonia, culoarea, directia luminii si jocul de umbre Lee Munse mp3. Retroboutique.ro va ofera o gama variata de corpuri de iluminat, potrivite pentru toate tipurile de spatii si activitati 바키 2018 다운로드.

Recomandari pentru iluminarea spatiului de lucru

Urmatoarele masuri de lumina sunt sugerate pentru a optimiza iluminarea in spatiul de lucru:

  • Lumina in spatiul de lucru trebuie sa fie flexibila si comoda Sketch-up Make 2018 download. Iluminarea corecta presupune un echilibru intre sursele de lumina directe si indirecte, precum si intre lumina naturala si cea artificiala.
  • Flexibilitatea se poate realiza printr-o combinatie de diferite tipuri de lampi, care presupun o iluminare individuala personalizata in diferite camere sau in diferite zone ale aceluiasi spatiu de lucru. Iluminarea trebuie sa se poata adapta in functie de sarcinile vizuale care sunt realizate in fiecare zona.
  • Nivelul de lumina trebuie sa evite oboseala si lipsa de concentrare. In general, o incapere mai puternic iluminata aduce un plus de energie, crescand performanta in munca.
  • Se recomanda o lumina calda, care favorizeaza un ambient placut, in locul luminii reci, care poate induce stresul.
  • Pentru a realiza un echilibru intre lumina naturala si cea artificiala si pentru a evita efectul de suprailuminare si umbrire, este recomandata plasarea luminilor paralel cu fereastra si spatiul de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *