Studiu – Consumul de Omega 6 si afectiunile cardiovasculare

Potrivit celui mai recent studiu* realizat de cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard, consumul grăsimilor esenţiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul apariţiei unui atac de cord 슈츠 시즌4 다운로드.

Cercetarea, publicată în august 2014, a fost realizată pe 310.602 persoane, dintre care 12.479 cu evenimente cardiovasculare şi 5.882 decese provocate de afecţiuni cardiovasculare Download Cold Chasing.

Astfel, dacă înlocuim carbohidrații din dietă cu Omega 6 (într-o proporție de 5% din energia furnizată) riscul apariţiei unui atac de cord scade cu 11% 에벌리 다운로드. Dacă înlocuim grăsimile saturate din dietă cu Omega 6 (în aceeași proporție) riscul de atac de cord scade cu 9%. În ambele situaţii riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15% 여과와우유애정 다운로드.

“Rezultatele acestui studiu întăresc recomandările actuale pentru prevenţia primară a afecţunilor coronariene, acelea de a înlocui pe cât posibil grăsimile saturate, preponderent de origine animală cu cele polinesaturate, de origine vegetală, mai exact Omega 3 şi 6 Absolute Pair1999 download. Omega 3 şi 6 nu pot fi sintetizate de organism, aşa încât este important să le includem în alimentaţia zilnică. O sursă bună de Omega 6 o reprezintă uleiul de floarea soarelui, însă e important să reţinem că avem nevoie de ambele grăsimi esenţiale sentinel hl 드라이버 다운로드. Un echilibru bun între Omega 3 şi Omega 6 putem găsi în margarinele tartinabile de nouă generaţie care sunt de obicei preparate dintr-un mix de uleiuri vegetale: de floarea soarelui, de rapiţă şi in.” subliniază prof ghost32.exe 다운로드. dr Florin Mitu.

Concluziile cercetării sunt valoroase mai ales dacă avem în vedere numărul tot mai mare al celor care suferă de boli ale inimii download dcode. Practic, principala cauză de mortalitate la nivel mondial o reprezintă bolile cardiovasculare, în condiţiile în care 80% dintre decese ar putea fi prevenite cu un stil de viaţă sănătos Download the day-to-day.

Aşadar, în pofida zvonurilor care apar din când în când în atenţia publică, cercetători prestigioşi şi studii pertinente confirmă rolul consumului de grăsimi esenţiale pentru sănătatea cardiovasculară şi de aceea recomandă înlocuirea grăsimilor saturate cu cele nesaturate esențiale 윈도우 openjdk 다운로드.

Referinţă:
*http://circ.ahajournals.org/content/early/2014/08/26/CIRCULATIONAHA.114.010236

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *