Super trucuri pentru o baie moderna si spatioasa

Baia, oaza de relaxare din casa, reprezinta cartea de vizita a oricarei locuinte. Din nefericire, majoritatea apartamentelor au o baie de mici dimensiuni, chiar si neaerisita.

Iti prezint, mai jos, 8 trucuri pe care le poti folosi cu incredere ca sa ai o baie moderna si spatioasa, fara sa demolezi vreun perete.

 

1.11

1. Pastreaza baia in aceeasi nuanta

Nu este indicat sa ai faianta in nuante inchise si gresia in nuante deschise. Acest lucru nu face altceva decat sa diminueze vizual spatiul si sa lase impresia ca baia ta este mult mai mica. Daca vrei sa obtii un contrast, limiteaza-l la un obiect, cum ar fi un corp de iluminat sau o piesa fixa de mobilier. In acest fel, obiectul respectiv va servi ca piesa dominanta, in timp ce restul se vor contopi intr-un fundal armonios.

 

1.212. Tavanul si peretii: aceeasi nuanta

Mai ales daca tavanul este inclinat sau are zone cu forme ciudate, colorarea lui intr-o nuanta unificatoare, apropiata de cea a peretilor, va face ca acele forme sa dispara si va extinde vizual spatiul dedesubt. Cateodata este bine chiar sa folosesti pentru tavan o nuanta mai deschisa decat a peretilor, pentru ca, privit de jos, tavanul oricum pare mai inchis la culoare. In cazul in care inaltimea baii este relativ redusa, iti propun sa incerci aplicarea pe tavan a unei oglinzi care iti va crea un efect frumos, de dublare a spatiului.

 

3. Armonizeaza culoarea faiantei si a peretelui

Imagineaza-ti, in poza de alaturi, faianta de la dus intr-o culoare contrastanta cu peretele din stanga. Vizual, baia ar parea injumatatita, iar dusul ar parea un spatiu complet separat. Prin armonizarea lor, culorile peretelui si faiantei creeaza impresia unui spatiu marit.

4. Faianta din dreptul dusului pana in tavan1.31

Din pacate, majoritatea constructorilor opresc aplicarea placilor de faianta la cateva zeci de centimetri sub tavan. Acest lucru nu este deloc benefic daca iti doresti ca baia ta sa para mai mare. Retine ca mai putine tranzitii si mai putine contraste inseamna un spatiu extins.

5. Sticla clara pentru cabina de dus

Placile de sticla texturata sau mata pot da impresia unui perete suplimentar, care, intr-o baie de mici dimensiuni, devine o alegere nefericita. Este adevarat ca ofera senzatia de intimitate dar, din punct de vedere vizual, devine un obstacol. Solutia este ca, la cabina de dus, sa utilizezi panouri din sticla float (clara).

1.61
6. Oglinzi de baie mari

Nimic nu face o baie sa para mai mare decat o oglinda care ajunge pana la tavan. Fie ca este cu rama din lemn sau incastrata in faianta, cu sistemul de iluminat montat in lateral, sus sau chiar in fata ei, oglinda din baie va dubla impactul luminii si va face spatiul sa para mult mai mare. Nu utiliza, insa, oglinzi asezate fata in fata pe aceeasi axa pentru ca nu vei reusi decat sa tai spatiul in doua.

 


7. Asaza oglinzile strategic

Daca te numeri printre cei norocosi, care pot amplasa o oglinda in baie, chiar in fata geamului, pentru a dubla efectul de lumina naturala, e perfect. Daca baia ta, in schimb, nu este aerisita natural, incearca sa asezi oglinda pe un perete lateral chiuvetei si fa in asa fel incat rama ei sa se armonizeze perfect cu peretele. Astfel, vei oferi iluzia unei incaperi duble, fara sa muti vreun perete. O alta varianta este sa amplasezi oglinzile de la o inaltime mai mare pana la tavan, astfel spatiul se va deschide surprinzator de mult.

1.8

8. Incastreaza dulapurile in pereti

Dulapurile din baie nu trebuie sa aiba o adancime mare, drept pentru care pot fi foarte usor incastrate in perete. Evident, acest lucru implica o mica modificare a peretilor, dar este uimitor ce efect pot avea acei cativa centimetri pe care ii vei castiga.

Ce parere ai? Vei aplica si tu macar cateva dintre sfaturile de mai sus pentru amenajarea unei bai moderne si spatioase?

 

Sursa info: www.hhdesigner.wordpress.com Sursa foto: www.herahomedesign.com