Vine primavara! Cum efectuam lucrările de tăiere de sezon?

Poate multe dintre voi sunteți pasionate de grădinărit și tot ce ține de această îndeletnicire, așa că vă oferim câteva sfaturi despre lucrările de tăiere ce pot fi efectuate în acest sezon, preluate din cartea Lucrările de tăiere de la A la Z, de Czakó Sarolta și Valló László Descendants of the Sun free.

„Grădinarul nu poate să facă pauză nici măcar câteva luni, deoarece în fiecare anotimp apare ceva de lucru în grădină. Iarna, în perioada de repaus, plantele fără frunziş (foioasele) se pot observa mai uşor National Maritime Basics. Este mult mai vizibilă poziţia ramurilor, a lăstarilor, a părţilor vizate pentru eliminare (ramurile concurente) şi a celor care se păstrează Minecraft pe. Zonele uscate şi bolnave ale coroanei se identifică mult mai uşor, ele având scoarţa de altă culoare, uşor crăpată.

Primăvara devreme se aplică tăieri la toţi pomii, inclusiv la cei plantaţi toamna Elder Scrolls Arena. Perioada optimă pentru tăierea arborilor şi arbuştilor este cea dinainte de înmugurire, atunci când planta şi-a revenit după încercările grele de pe parcursul iernii 자바 엑셀 대용량 다운로드. Daunele se evaluează vizual sau prin secţionarea unor muguri. Chiar şi tăierile de la sfârşitul iernii prezintă un risc, deoarece pot interveni îngheţurile târzii gba. Nu se recomandă aplicarea tăierilor la temperaturi sub –5° C, deoarece din cauza rănilor formate plantele sunt foarte expuse. Tăierile executate la temperaturi mici se fac cu mâna protejată de mănuşi, deoarece la contactul cu căldura corpului se formează pe plantă pete de îngheţ 토이스토리 3 다운로드.

În perioada înmuguririi se fac şi stropirile de spălare. Tăierile se efectuează, pe cât este posibil, înainte de aplicarea stropirilor 매직원 다운로드. Nu se recomandă tăieri după înmugurire, deoarece există riscul rănirii noilor formaţiuni (mugurilor). Gardurile vii formate din conifere se tund la mijlocul lunii aprilie 일 포스티노 영화 다운로드. Momentul optim pentru întreţinerea gardurilor vii este vara. Cu excepţia coniferelor, toate gardurile formate din plante veşnic verzi sau foioase se tund cel puţin o dată Tudor Moon. În condiţii bune de vegetaţie, cu creşteri puternice, se poate interveni chiar şi cu patru-cinci tăieri.”

taieri_1.jpg

Lucrările de tăiere de la A la Z este o lucrare de specialitate care se adresează atât grădinarilor amatori, cât și celor profesionști, fiind strict axată pe lucrările de tăiere și toaletare, cuprinzând toate informațiile necesare despre acestea, de la noțiuni generale de botanică, metode de tăiere, perioada în care se execută tăierile și uneltele necesare, la descrierea în amănunt a lucrărilor de tăiere la măr, păr, gutui, pruni, caiși, aluni, nuci, castani, vița de vie, arbuști ornamentali, și altele.

Dintre cărțile de grădinărit v-ar mai putea interesa: Sere de grădinăGrădina din balcon, 12 luni în grădină sau Grădina de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *