Castiga unul dintre cele 4 cursuri de aqua gym pentru gravide oferite de Active Center!

Nasterea nu este doar aducerea pe lume a bebelusilor, ea este arta de a face din femei mame puternice, competente si capabile, care isi cunosc puterea interioara si au incredere in ele insele.

Active Center ajuta femeile in perioada de sarcina sa-si mentina o stare de sanatate buna prin gimnastica aerobica / acvatica, yoga, pilates, stretch & tone, dans si masaj. Sustine cuplurile de viitori parinti prin cursuri pregatitoare pentru nastere si proaspetele mamici prin ore despre ingrijirea bebelusilor. In perioada sarcinii, aici gasiti suportul unei moase, care va ajuta sa intelegeti si sa acceptati nasterea, cu toate aspectele ei.

Active Center promoveaza inca din 2002 principiile nasterii naturale, fara niciun fel de constrangeri. In cei opt ani de activitate, a reusit sa implementeze nasterea in apa / nasterea activa si sa schimbe mentalitati.

Practicarea gimnasticii acvatice in perioada de sarcina a inceput sa se dezvolte in Europa, USA, Australia, dupa anii ’60, ca o completare fireasca a nasterii in apa.

Beneficiile acestui tip de gimnastica:
– stare de “bine” psihica si fizica datorita nivelului beta endorfinelor, care creste semnificativ cand in perioada de sarcina exercitiile au loc in apa (McMurray et all 1990)
– posibilitatea de a practica in timpul sarcinii o gama de exercitii specifice, imposibil de practicat pe sol
– gravida nu-si mai simte in apa greutatea suplimentara datorata sarcinii, mai ales spre sfarsitul acesteia (Revelli at all 1992)
– presiunea hidrostatica a apei exercita pe suprafata corpului gravidei un masaj lejer diminuand retentia venoasa, prevenind aparitia varicelor si edemelor
– stimuleaza circulatia sanguina, astfel incat placentara si fatul beneficiaza de ameliorarea calitatii oxigenarii
– presiunea hidrostatica si rezistenta apei in zona pieptului imbunatatesc respiratia femeii gravide; apa intareste capacitatea respiratorie, factor de prima importanta in perioada de sarcina, in timpul travaliului si la nastere
– rezistenta apei este superioara celei a aerului, facand ca efectele musculare sa fie mult mai importante sub apa
– presiunea hidrostatica stimuleaza digestia si imbunatateste functia intestinului gros
– efectul de plutire permite sustinerea greutatii corpului femeii gravide contribuind la o reducere substantiala a efortului depus pentru efectuarea exercitiilor
– efecte benefice asupra sistemului osos, cardiovascular
– excelent efect de relaxare

Participarea la un program de gimnastica acvatica pentru gravide se face cu acordul medicului de familie sau al obstetricianului.

Amelie si Active Center au pregatit viitoarelor mamici o surpriza si ofera 4 sedinte de aqua gym pentru gravide! Acestea se vor desfasura la Rin Grand Hotel Vitan – Body Art Club si  Club Moving Otopeni.

Conditii de participare:

1. Raspunde la urmatoarele 2 intrebari in campurile speciale din formularul de inscriere de mai jos. Raspunsurile le gasesti pe site-ul Active Center si pe pagina de Facebook!

  1. Cine contribuie la reducerea edemelor gravidelor intr-un program de aqua gym gravide?
  2. De la ce varsta de sarcina poate merge  o gravida la programele de aqua gym?

2. Da un SHARE acestei poze pe Facebook

3. Completeaza datele din formularul de mai jos pentru a verifica daca ai indeplinit toate cerintele.

Pentru a putea participa la concurs trebuie sa ai minim 18 ani. Poti participa si castiga unul dintre premii o singura data. Premiile nu pot fi preschimbate in bani sau alte produse.

Extragerea castigatorilor se va face prin tragere la sorti.

Perioada de desfasurare a concursului este 20 iunie – 9 iulie 2012.

Castigatoarele sunt: Mihaela Giurgiuveanu, Patru Diana Raluca, Mirela Chiru si Andronache Anamaria Anca. Felicitari! Veti fi contactate telefonic pentru a afla cum puteti intra in posesia premiilor!

[contact-form-7 id=”83314″ title=”gravide”]