A început a V-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale

 

1 – 6 noiembrie 2016, Parcul Izvor – București

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada 1 – 6 noiembrie 2016 cea de-a V-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale scratch programming.

Dedicat creației celebrului dramaturg, Festivalul propune un program valoros de spectacole de teatru, puse în scenă de regizori de calibru, dar și proiecții de film, cu scopul de a transpune pe scenă atmosfera Bucureștilor de altădată Holly Motors download. Publicul va avea astfel ocazia să observe ticuri şi mecanisme, caractere şi mofturi în producţii remarcabile, care surprind umorul amărui ale textelor lui Caragiale 텍스북 2.2 다운로드.

Cinci dintre cele mai apreciate spectacole de teatru din Bucureşti se regăsesc în programul festivalului, care include producții semnate de Alexandru Dabija(„O scrisoare pierdută”, Teatrul de Comedie), Victor Ioan Frunză („O scrisoare pierdută”, Teatrul Metropolis), Gelu Colceag („O noapte furtunoasă”, Studio Amena în parteneriat cu Teatrul Mic), Doru Ana („O scrisoare pierdută”, Teatrul Bulandra), dar și o producție cu regie colectivă („De la Caragiale la Șalom Alehem”, Teatrul Evreiesc de Stat) Novinson download.

Festivalul prilejuiește totodată întâlnirea cu două ecranizări celebre după opera caragialiană: „O noapte furtunoasă”, în regia lui Jean Georgescu (1943; cu Radu Beligan, Alexandru Giugaru și George Demetru) și „Două lozuri”, în regia lui Gheorghe Nagy și Aurel Miheleș (1957; cu Grigore Vasiliu-Birlic și Radu Beligan) Pre-season renewal download.

Realizată în parteneriat cu Circ & Variete Globus, cea de-a V-a ediție a Bucureștilor lui Caragiale se desfășoară în Parcul Izvor din Capitală, programul fiind susținut în interiorul unui teatru-cort, o structură special amenajată de organizatori pentru a găzdui evenimentele Insidious.

Accesul la spectacole și proiecții este gratuit.

Daniela Florea

Consultant PR

Teatrul Ion Creangă

Tel: +40 21 317 11 69/15

Mobil: +40 722 389 890

www.teatrulioncreanga.ro

www.facebook.com/TeatrulIonCreanga

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *