A inceput saptamana modei la Paris

Saint Laurent a deschis Săptămâna Modei de la Paris (28 februarie – 8 martie) prezentând colecțiile toamnă/iarnă 2017 pentru femei și cele masculine împreună, într-o defilare romantică cu accente sobre, în căutarea siluetei contemporane și a rădăcinilor acestei case de modă care face furori în anii 70, relatează EFE.

A fost a doua colecție a designerului Anthony Vaccarello pentru această firmă franceză care continuă să exploreze amintirea lui Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai controversați creatori de modă din toate timpurile, dar și cei mai admirați. Sahariana, jacheta stil safari folosită de armata britanică și care a fost recuperată de Saint Laurent în anii 70 în interpretare feminină, a deschis prezentarea în versiune negru strălucitor cu umerii marcați și actualizată în stil festiv.

Latura senzuală și ireverențioasă a colecției a fost marcată de fustele mini, exagerat de scurte, terminate cu volane sau care au urcat până sus în talie, combinate cu topuri translucide pentru seară sau pulovere de lână ziua.

Creațiile pentru bărbați au fost puține și sobre, în care s-au remarcat jerseurile împletite — cu unele detalii strălucitoare — și jachetele stil aviator cu guler îmblănit, remarcate și la creațiile feminine. Prezentarea s-a încheiat într-o notă mult mai festivă și elaborată cu rochii stil anii 80 din catifea cu încrustații de cristale într-o defilare care a avut loc „acasă” la sediul firmei.

La fel de sobră a fost prezentarea colecției firmei Jacquemus, care a preferat modele în alb și negru într-o colecție elegantă, teatrală și nostalgică. De remarcat caruselul final, în care manechinele au defilat în acordurile baladei ‘Piensa en mí’ interpretată de Chavela Vargas, într-un pas lent aproape funebru.

square-1475860185-pfw-ss17-day6-023

Nu a trecut neobservată influența ‘New Look’ și silueta creată de Christian Dior în anii 40, care în această colecție a fost reprezentată de croielile strânse pe talie, atât pentru rochii, cât și la pardesiuri. Pantalonii au avut de asemenea talia bine marcată și înaltă, uneori cu imprimeuri în dungi elegante. În pofida tinereții sale, Simon Porte, designerul din spatele firmei, este unul din creatorii de modă preferați de cei care urmăresc Săptămâna modei de la Paris.

La fel de urmărită a fost și olandeza Liselore Frowijn, care la 25 de ani, s-a simțit în largul său în fața publicului cu noua sa colecție prin care a dorit să combată „schimbările climatice și conflictele cu care ne confruntăm”. „Moda ne poate ajuta să schimbăm ceea ce se întâmplă, pentru că este un mod de a transfera idei și viziuni pentru a conecta oamenii”, a spus ea.

Studiile sale de artă și opera sculptorului olandez Alfred Eikelenboom i-au influențat colecția cum s-a văzut în culorile degrade sau în imprimeurile stelare. Culorile preferate au fost vișiniul, verdele și foarte mult auriu pentru această linie futuristă care a căpătat accente urbane și sportive grație colaborării sale cu mărcile Converse și Turbo Toes by Akta Trading.

Elie-Saab_Runway-_Paris-Fashion-Week_Haute-Couture-Fall_Winter_2016_2017_BN-Bridal_2016_GettyImages_545475832

Tot spre viitor a privit și colecția firmei japoneze Anrealage, al cărei nume vine de la combinația ‘A real, unreal and age’ cu o prezentare demnă de lumea science-fiction. Folosind ca locație luxosul Salón Imperial al hotelului The Westin de París, designerul Kunihijo Morinaga a combinat țesăturile fantezie cu materiale urbane precum denimul, prezent la rochiile cu forme geometrice care nu s-au adaptat formelor feminine, ci au creat unele noi.

PARIS, FRANCE - JULY 04:  A model walks the runway during the Giambattista Valli Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 4, 2016 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
PARIS, FRANCE – JULY 04: A model walks the runway during the Giambattista Valli Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 4, 2016 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Au fost prezente pe podium panglici transformate în rochii, mantouri și fuste din materiale precum catifeaua — ce pare să fie tendința anului 2018 — și satin în nuanțe de muștar și în toate tonalitățile de albastru.

O altă vedetă a debutul Săptămânii Modei de la Paris a fost firma Koché, ce aparține casei franceze Christelle Kocher, care a preferat să se delimiteze de problemele Occidentului prin modele sale adolescentine. Cu un pronunțat stil anii 90, stilul ‘grunge’ s-a îmbinat cu cel urban în treninguri elegante din catifea, brodate cu paiete, și purtate cu tocuri înalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *