Atelierele Dalcroze îmbină jocul creativ cu mişcarea şi improvizația muzicală

Metoda Dalcroze este o abordare foarte creativă şi eficientă a muzicii, dintr-o perspectivă holistică, ce antrenează tot ansamblul minte-corp în receptarea fenomenului sonor Download the bartender program. Termenul de „corp orchestră” este unul comun în pedagogia Dalcroze, care porneşte de la ideea că ritmul și mişcarea sunt componente fireşti, asociate instinctiv, de la cele mai mici vârste, cu muzica 가시나 mp3 다운로드. Integrarea corporală a sunetelor și asimilarea ritmului într-o manieră organică reprezintă deziderate importante în cadrul acestei metode.

În ceea ce privește tehnicile la care fac apel în procesul de predare a atelierelor de educație muzicală Dalcroze, este vorba mai ales despre acelea pe care nu le veţi întâlni în mod obişnuit în sistemul educaţional românesc Portal Knights. Atelierele Dalcroze-Orff oferă un cadru prietenos, destins, însoţit permanent de muzică şi jocuri, inclusiv muzică live, interpretată în timp real chiar de profesor fusion 360 교육용 다운로드. Copilul este stimulat să asculte, să se mişte, să se joace şi să se familiarizeze cu diferite instrumente într-un mod firesc, natural, fără să aibă nici un moment senzaţia că ar fi la vreun curs Isaac Rivers Afterbus. Este important de ştiut că toată această desfăşurare agreabilă are însă obiective cât se poate de serioase în fundal, prin cântat, improvizaţie, ascultare şi mişcare, copiii dobândind treptat o serie de deprinderi de a se raporta mult mai organic şi avizat la arta sonoră 유오기 다운로드. Jocul creativ, combinat cu mişcarea şi improvizaţia muzicală, rămân principalele tehnici pedagogice implementate de Jaques-Dalcroze.

Un atelier Dalcroze pentru vârstele de 1-2 ani are, în general, aproximativ 40 de minute, pe parcursul cărora ne mișcăm, cântăm și abordăm muzica din diferite perspective, auditivă, imaginativă, gestuală, improvizatorică 어도비 인디자인 무료 다운로드. Avem la dispoziție un arsenal variat și colorat de instrumente cu care să ne apropiem de universul complex, multifațetat al muzicii: eșarfe, mingi, cercuri, săculeți cu nisip, șnururi, instrumente muzicale adaptate fiecărei categorii de vârstă și un pian negru ce participă în mod activ la fiecare atelier, animat de degetele profesorului Windows 7 sp1.
Metoda, comparativ cu alte modalități de educație muzicală, este, în primul rând, destinată tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv adulților și seniorilor 전화번호 유심 다운로드. Metoda Dalcroze dezvoltă sensibilitatea și percepția muzicală, aduce arta sonoră mult mai aproape, într-un mod natural, adaptat fiecărei categorii de vârstă și speculând creativ receptivitatea cursanților ppt 뷰어 다운로드.

Principalul beneficiu al practicării acestei metode, ține de modul natural în care copilul vine în contact cu muzica, pe care ajunge să o asculte organic, să o înțeleagă, să o poată asimila la un nivel foarte profund, corporal, reușind astfel să o și manifeste gestual și chiar să o creeze singur. Muzica este o artă de multe ori foarte abstractă, cu noțiuni teoretice complicate, aproape matematice, iar prin metoda Dalcroze, toate aceste elemente sunt asimilate intuitiv, cu ajutorul mișcării, al imaginației și al creativității. Treptat, copilul va fi din ce în ce mai conștient de structurile ritmice ale unei piese ascultate, de alcătuirea organică a unei bucăți muzicale, reușind să asimileze într-o manieră consistentă sonorități diverse, din toate epocile stilistice. Pentru părinți, este o ocazie de a participa activ, alături de propriul copil, la însușirea acestor elemente noi, însoțindu-l pe cel mic în acest proces, ce va consolida și mai mult legătura profundă dintre ei.

Poate că cele mai sugestive răspunsuri le dau fotografiile realizate la atelierele Dalcroze, care arată copii fericiți, care râd mult, care se bucură cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă acolo, care participă cu toată ființa, relaxați. Este cea mai bună cale de a învăța noțiuni noi, fără să aibă nicio clipă impresia că acest lucru chiar se întâmplă.

Autor: Ioana Marghita Costache, muzician in cadrul Asociatiei Dalcroze Romania, responsabil ateliere 1-2 an

www.dalcroze.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *