Cea mai frumoasă carte pentru copii, la Gaudeamus

Ediţia cu numărul 22 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură va avea loc în perioada 18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Evenimentul este organizat de Radio România singurul post de radio din lume care a iniţiat şi dezvoltă un program de o asemenea anvergură, pentru susţinerea culturii scrise. Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Găsiti, la targ, cea mai frumoasă carte pentru copii scrisă vreodată: „Micul print pentru copii – Prietenia”

O puteti comanda si pe http://www.bebelibrarie.ro/produse/Micul_print_pentru_copii-_Prietenia-1697 

Contine povestea prescurtata, nu este o repovestire.

„Cred că e prima carte mai lunguţă pe care o citim dintr-un foc împreună. Trebuie sărecunosc că este o ediţie foarte reuşită şi atractivă pentru copii: ilustraţiile sunt un picprelucrate să fie mai vii şi mai clare (faţă de ediţiile mai vechi pe care le am eu, de exemplu), textul e prescurtat pe înţelesul lor şi firul narativ curge armonios, ca o povestefrumoasă de noapte bună.” (laurafrunza.com)

„Pentru copii, e o poveste care îi face să râdă de oaia prea bătrână sau prea bolnavă, să se mire de vulcanii de pe planeta cu o singură floare, să întrebe, curioşi, cum se poate să îmblânzeşti o vulpe? Micul Prinţ pentru copiiîi ajută să înţeleagă mai mult. 

Ediţia aceasta păstrează ilustraţiile simple şi frumoase ale autorului. Foloseşte, însă, un corp de literă mai mare şi aeriseşte paginile astfel încât rândurile să poată fi citite uşor. Şi, mai presus de toate, selectează din carte momente-cheie pe care le prescurtează şi cărora le subliniază, astfel, esenţialul.
Copiii pot pătrunde acum mesajele importante ale cărţii. Cu sau fără ajutorul nostru. Vor afla că prietenia se clădeşte cu răbdare, încetul cu încetul. Că lucrurile cu adevarat importante se simt cu sufletul. Că nimic nu trebuie judecat la prima vedere. Şi că:

Ceea ce e important nu poate fi văzut cu ochii.”” (educatiecudragoste.ro)

„Micul prinţ pentru copii – Prietenia” este povestea din care copiii învaţă cum să-si facă prieteni si ce presupune acest lucru. „Oamenii nu mai au timp să cunoască. Dacă vrei un prieten, îmblânzeşte-mă!” îi spune vulpea Micului prinţ rugându-l să devină  prieteni. Pentru că ” nu reuşim să cunoaştem decât lucrurile pe care le îmblânzim…” ne spune aceeaşi vulpe înţeleaptă si devenim astfel unici pe lume, pentru cel pe care ni l-am facut prieten.

„Micul print” de Antoine de Saint-Exupery a fost tradusa in peste 270 de limbi si dialecte, inclusiv in limbi stravechi ca limba latina si a fost vandut in peste 145 de milioane de copii.

” Nu reusim sa cunoastem decat lucurile pe care le imblanzim… Oamenii nu mai au timp sa cunoasca. Daca vrei sa ai un prieten, imblanzeste-ma!”

„„Micul prinț pentru copii” vine într-o formă simplă, bazată mai mult pe dialog, care aduce povestea mai aproape de cei mai mici și dornici de povești frumoase cu prinți și planetele lor. Cartea întreagă este împărțită în patru episoade, pe temele centrale. Nu este repovestită, sunt frazele autorului reașezate într-o formă mai scurtă.” (meandmymonkeys.ro)

„Dar e foarte important sa spun ca textul este original, nu este cartea repovestita: sunt pastrate cuvintele autorului, cartea este ilustrata cu desenele in acuarela realizate de autor (si acest fapt ii da un farmec aparte!), iar povestea este construita asemenea unui puzzle. Copilul mai mare va vrea sa afle mai mult, va vrea sa afle ce se intampla intre randuri, dar copilului mic, imaginatiei sale, capacitatii sale de perceptie, aceste randuri ii sunt suficiente pentru ca povestea Micului Print sa ii ramana in minte si in suflet cu duiosia si caldura ei.” (amanicolae.ro)

„Istorisirea este prescurtata, clara si indeajuns de interesanta pentru un copil mic.  Saltul de la povestile Disney cu fir narativ foarte logic, cu personaje de poveste si dialoguri simple, la dialogurile incarcate de emotie si de imaginatie ale lui Antoine de Saint-Exupéry, la lumea fantastica pe care el o creeaza si la personajul micului print care invata despre lumea noastra, toate au fost pe placul fetitei mele.”(qbebe.ro)

„Micul prinț e o poveste foarte frumoasă și foarte grea, mai ales pentru copilașii mai mici. Versiunea pentru copii mi se pare o idee foarte bună, este practic o regrupare de texte din povestea originală pentru ca cel mic să poate înțelege mai bine mesajele ei.” (printesaurbana.ro)

www.bebelibrarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *