Conferința femeilor francofone la București – Creație, inovație, antreprenoriat, creștere economică și dezvoltare: femeile se afirmă!

Peste 600 de participante au fost prezente la Conferința femeilor francofone, ce s-a desfășurat miercuri și joi, la București, sub titulatura „Creație, inovație, antreprenoriat, creștere economică și dezvoltare: femeile se afirmă!”.

Conferința a reunit oficiali din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția acestora la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Printre participanți se numără secretarul general al Francofoniei, Michaelle Jean, președinta Mauritius, Ameenah Gurib-Fakim, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state. Reuniunea se va bucura și de participarea unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Ouided Bouchamaoui, președinta Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului.

Conferința va oferi femeilor antreprenor și reprezentantelor societății civile angajate în activitatea economică, culturală și socială un cadru pentru schimbul de informații și bune practici în domenii esențiale pentru asigurarea creșterii economice și a dezvoltării sustenabile. Reuniunea are ca obiectiv constituirea, în premieră, a unei rețele francofone a femeilor antreprenor.

Participantele la conferință vor putea vedea, în cadrul programului creat pentru ele, un fragment din spectacolul „Magic Național” în regia lui Ion Caramitru.

Concluziile conferinței de la București vor contribui la adoptarea unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați, document care va fi discutat la viitorul Sommet al Francofoniei, în 2018, nai arată MAE.

Evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *