Da’DeCe la Noaptea Muzeelor

Asociația Da’DeCe cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România, coordonatorul Nopții Muzeelor, organizează programe interactive pentru copii în intrarea in expozitia Tezaur Istoric a Muzeului Național de Istorie a României și în curtea interioară a Muzeului Theodor Aman, în ziua magică a muzeelor.

La muzeu cu Regina – ora 18.00 și ora 20.00, pentru copii de 5-9 ani, în Muzeul Național de Istorie a României

Pornind de la cartea pentru copii Maria a României. Regina care a iubit viața și patria de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, copiilor de 5-9 ani li se va povesti despre Regina Maria și relația ei cu muzeul, în sensul în care muzeul găzduiește în cadrul expoziției Tezaur obiecte care i-au aparținut acesteia. Copii vor fi invitați, odată intrați în muzeu, să caute indicii care au legătură cu regina, după ce își vor fi confecționat coroane aurii de regi și regine.

De jur împrejur – ora 14.00 și ora 16.00, pentru copii de 5-9 ani, în Muzeul Theodor Aman

Copiii care așteaptă la coadă și cei înscriși, de 5-9 ani, vor participa la un program în care se va discuta despre Theodor Aman ca pictor, arhitect, designer de interior, casa fiind opera aproape în întregime a cunoscutului pictor. Odată intrați, copii vor identifica indicii asociate uneia dintre ocupații. La secțiunea practică, ei își vor realiza autoportretul în timp ce își vor interoga preferințele pentru o meserie sau alta.

 Programele sunt gratuite!

Se fac înscrieri pentru jumătate dintre locuri, pentru a avea loc și pentru câțiva copii care așteaptă la coadă programari@asociatiadadece.ro

Grupele vor fi de 15 copii, programele se vor desfășura la intrarea in expozitia Tezaur Istoric  (în cadrul MNIR) și în curtea interioară a Muzeului Th. Aman dacă vremea va fi favorabilă, sau în interior dacă va ploua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *