Loredana va susține la New York un concert caritabil pentru educația copiilor din România

Loredana va susține, vineri, 13 mai, cu începere de la ora 19,00, un concert caritabil la New York, în beneficiul Asociației Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, care are drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în rândul elevilor din satele românești.

Potrivit unui comunicat al ICR New York, transmis marți AGERPRES, artista va încânta publicul cu piese precum: „O fată singură în noapte”, „Trandafir de la Moldova”, „Mărioară de la Gorj”, „Extravaganza”, „Zig Zagga”, „Apa”, cu reinterpretări din repertoriul Mariei Tănase și multe alte melodii prezentate în limbile română și engleză.

„Mama a fost învățătoare și, în casa noastră, cartea și școala au fost mereu prețuite. Tatăl meu este un prolific scriitor de cărți pentru copii și aveam mereu în preajma noastră volume. Și când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură și i-am citit povești, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărților și dacă, prin munca mea, pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi acestei cauze! ‘Imaginarium’, spectacolul meu, este despre a-ți imagina cele mai nebunești vise și a găsi căi pentru a le îndeplini”, a declarat Loredana, citată în comunicat.

Toate fondurile colectate în urma acestui eveniment vor fi direcționate către Asociația Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, care cuprinde, alături de oferirea volumelor și înființarea de cluburi de lectură, vizite în școli și centre pentru copii, întâlniri cu părinți, profesori și elevi și ateliere de lectură în librării.

Evenimentul este organizat de MARA Society, cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, și are loc la Webster Hall — The Marlin Room, una dintre cele mai exclusiviste săli de spectacole din cel mai populat oraș al Statelor Unite, mai pecizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *