Louise Mushikiwabo va prelua funcţia de secretar general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei

Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea în funcţia de secretar general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei a ministrului de externe al Republicii Rwanda, Louise Mushikiwabo, cu ocazia Sommetului Francofoniei care a avut loc la Erevan, pe 12 octombrie.

„Louise Mushikiwabo merită pe deplin această învestitură, pentru că a demonstrat, în cei nouă ani în care a fost şeful diplomaţiei rwandeze, profesionalism, competenţă şi capacitatea de a forma consensul în spaţiul african, în organizaţii multilaterale şi pe scena globală”, afirmă ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Rwanda şi omologul gabonez au efectuat o vizită de lucru în România, în perioada 24 – 26 august, în cadrul căreia s-au discutat şi aspecte legate de activitatea OIF.

Louise Mushikiwabo, care asigură în prezent şi preşedinţia Consiliului de Miniştri al Uniunii Africane, a întrunit consensul celor 54 de state membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi va prelua funcţia de secretar general al OIF în ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *