Expozitie de fotografie pe lemn

Atelierul de creatie “Una Isola Muy Hermosa” are placerea de a anunta prima expozitie de fotografie pe lemn din Romania sub numele “Wood Be Nice”. Proiectul “Wood Be Nice” si-a propus sa redea materialitatea imaginii si sa ne-o apropie aici, in lumea fizica.

Daniel Loagar a ales metoda de transfer manual a imaginii pe lemn deoarece “lemnul imprumuta din personalitatea si energia imaginii, augmentand-o si dandu-i noi valente”. O alegere fireasca, deoarece lemnul ii este foarte familiar, avand in vedere faptul ca, de ani buni, concepe colaje de obiecte pe lemn pe care le-a expus deja intr-un vernisaj, in octombrie 2010. Impreuna cu partenerul fondator al Atelierului Una Isola Muy Hermosa, Andrei Cornea (fotograf), a propus acest proiect altor patru tineri fotografi.

Tatiana Volontir, Victor Dumitrescu, Livia Stefan, George Visan, sunt artistii care au spus „prezent” unui proiect menit sa ne reapropie de frumustea lucrurilor simple, intr-un secol supratehnologizat care ne indeparteaza de lucrurile cu adevarat frumoase.

Iata si cateva citate ale expozantilor, care au participat la acest proiect cu imagini din portofoliu:

George Visan: „Lemnul, tatal hartiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie inca de la inceputul acestui concept.”

Tatiana Volontir: „Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusa cu suflet si pasiune, doar atunci cea mai buna parte din tine reuseste sa iasa in lumina.”

Daniel Loagar: „Vrem sa le facem să redevina palpabile, sa le redam umanitatea care a stat la baza crearii lor, iar lemnul marcheaza perfect revenirea imaginii la firescul ei.”

Andrei Cornea: „Fotografia, adusa in fata privitorului, respirand prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele si nervurile lemnului ajunge sa emane acea emotie primordiala intr-o forma vie, inedita.”

Vernisajul expozitiei va avea loc la Atelierul de Productie (aflat in Splaiul Unirii, nr. 160) duminica 3 aprilie, incepand cu ora 19:30. Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrari continand imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale.Lucrarile rezultate au un aspect inedit intre pictura pe lemn si fotografie retro.

Iar ca surpriza placuta, in seara vernisajului va concerta live trupa N.E.R.V din componenta careia fac parte 2 din fotografii expozanti (George Visan, Andrei Cornea).

Intrarea este libera.