Gala Societatii Civile si-a anuntat castigatorii

Aseara, 28 mai, a avut loc editia cu numarul X a Galei Societatii Civile, la Opera Nationala Bucuresti. Evenimentul a fost prezentata de Paula Herlo si Alex Dima, seniori corespondenti ai Stirilor ProTv si a reprezentat un prilej de a premia cele mai bune proiecte din sectorul non-profit si neguvernamental din Romania.

Anul acesta au participat la competitie 176 de proiecte. Marele castigator al serii a fost „Parteneriat pentru viata – Solutia de Telemedicina” a celor de la Fundatia pentru SMURD,  in parteneriat cu Vodafone Romania, proiect ce permite transmiterea simultana a parametrilor medicali si identificarea in timp util a cazurilor grave. Acelasi proiect a fost castigator si la Sectiunea Sanatate.

Castigatorii pe categorii au fost:

Educatie, Invatamant, Cercetare– Fiecare copil in gradinita, Asociatia Ovidiu Rom, Arta si Cultura- LiterNet.ro (2011), Asociatia LiterNet, Apararea drepturilor individuale/ colective– Campania de advocacy „Apel pentru indemnizatia mamelor”, Asociatia M.A.M.E., Comportament civic si participare publica – Hospice la Bucharest International Marathon, Hospice Casa Sperantei, Sanatate – VODAFONE ROMANIA SI SMURD – PARTENERIAT PENTRU VIATA – Solutia de Telemedicina, Fundatia pentru SMURD, Incluziune sociala – Scoala diversitatii- sectorul 5, promotor al educatiei incluzive si non discriminarii in scoala, Asociatia Sfantul Stelian si Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania,Servicii de asistenta sociala – Centru de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati, Fundatia Inima de Copil, Protectia mediului – Plantam fapte bune in Romania, EcoAssist si Curatenia de Toamna in Gradina Botanica, Asociatia Team Work, Dezvoltare economica si sociala – ECO H2O – Prima statie de epurare ecologica, Mihai Eminescu Trust, Proiecte pentru TINERET- RoJAM – Fa urmatorul pas!, Organizatia Nationala CERCETASII ROMANIEI, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT– Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania.
La sectiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul LiterNet.ro (2011),  implementat de Asociatia LiterNet

 

Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din Romania, realizat de Hope and Homes for Children Romania a castigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate a fost acordat proiectului ECO H2O – Prima statie de epurare ecologica, a celor de la Mihai Eminescu Trust.
Premiul pentru Originalitate a fost castigat de Limonada lui Iulian, proiect realizat de Asociatia BENEVA, iar la Proiecte si campanii de CSR, premiul I s-a dus la Asociatia Ovidiu Rom si Carrefour pentru Fiecare Copil in Gradinita.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor zece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie peste 1.300 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *