Tu unde mergi de Valentine’s Day?

“Valentine’s Day e o sarbatoare imprumutata!” spun multi romani, dar conteaza? Daca ai o sarbatoare care celebreaza iubirea si esti indragostit, de ce nu te-ai bucura de ea?Si de Dragobete si acum, de doua ori mai multe motive sa ii faci o surpriza iubitei/iubitului, planificand o calatorie doar pentru voi doi.Una in care singurul lucru care conteaza este iubirea pe care o simtiti unul fata de celalalt.

In functie de bugetul vostru, puteti alege intre mersul la munte, la noi in tara sau un city break in afara.Va propun Lisabona!

Lisabona este cel mai vechi oras european, datand de peste 20  de secole si este capitala Portugaliei inca din 1260.

Situat pe  coasta Atlanticului, in locul unde raul Tejo  se varsa in ocean, orasul  celor 7 coline, impresioneaza prin castelele sale  splendide, catedralele si muzeele  incarcate de comori.Odata ajunsi aici, puteti porni pe urmele lui Vasco da Gama, celebrul explorator care a descoperit drumul spre Indii in 1497 si a ajutat la inflorirea ulterioara a Lisabonei prin dezvoltarea comertului.

Dupa mai multe cutremure devastatoare , cel din 1755 avea sa distruga mare parte din oras, sa ucida peste 90.000 de oameni, prin incendiile si tsunami-ul care au urmat cutremurului.De la aceasta data porneste constructia orasului asa cum il vedem astazi, singurul cartier ramas aproape intreg fiind Alafama, aproape de raul Tejo.

Printre cele mai importante atractii turistice sunt:

Manastirea Jeronimo, construita in anul 1502 de catre Regele Manuel I,  ce face parte din  Patrimoniul Universal UNESCO si este locul unde este inmormantat  Vasco da Gama.

Turnul Belem construit in anul 1515, monument dedicat epocii marilor descoperiri si el parte a UNESCO.

Muzeul Calouste Gulbenkian unul dintre cele mai importante muzee din lume ce gazduieste colectii de arta Egipteana, Greaca, Romana, Islamica, Asiatica si Europeana.

Podul Vasco da Gama o minune a tehnicii moderne, cel mai lung pod din Europa, el măsurând 17.2 kilometri în lungime.

Oceanarium-ul te introduce in lumea din adancurile oceanului cu pesti, pasari si mamifere marine.

Turnul Vasco da Gama, inaugurat in 1998,  are o  forma ce aminteste de panzele unei corabii. Turnul este cea mai inalta cladire din Lisabona masurand  145 de metri .

Castelo de Sao Jorge a fost resedinta regala a maurilor, pana cand primul rege al Portugaliei, Afonso Henriques, l-a cucerit in 1147.In urma cutremurelor ce au avut loc in cursul vremurilor, au ramas doar cateva ziduri din castelul original.Ceea ce impresioneaza este faptul ca acest castel poate fi vazut din orice unghi al Lisabonei.

In ritmul muzicii fado, va puteti delecta cu vinul de Porto, ambele fiind simbolurile portughezilor.

Sperand ca v-am convins, va doresc sa va iubiti si sa va respectati zilnic, nu doar de Valentine’s day!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *