Jurnal de vacanta pe plaiurile argesene ale lui Dracula

Cui nu-i plac legendele cu domnite si voievozi, boieri, jupanite si coconi, fortarete zamislite in stanca, temnite ascunse in adancurile pamantului, poduri mobile si ropot de arme incinse in lupta 웹브라우저 동영상 다운로드? Un astfel de loc unde legenda se apropie frapant de realitate este, neindoielnic, Cetatea Poienari, situata pe cheile Argesului, la 860 de metri altitudine, intr-un peisaj pitoresc, pe Transfagarasan, drumul cu serpentine ametitoare care urca de la Curtea de Arges catre Balea Lac 캐딜락 게임 다운로드.

Asezata pe raza comunei Arefu, la 27 km distanta de fosta cetate de scaun de la Curtea de Arges si cu numai 4 Km inainte de Barajul Vidraru, Cetatea Poienari se pare ca l-a captivat si pe Jules Verne cand a creat romanul „Castelul din Carpati”, inspirandu-se din legendele auzite de la o romanca, ce priveau misteriosul refugiu al lui Vlad Tepes 자귀모 다운로드. Jurnalisti straini si realizatori ai unor prestigioase programe documentare au venit sa culega informatii pe viu de pe meleagurile tenebroase unde un domnitor cu supranume sangeros ne-a adus faima de patrie a lui Dracula 헬로 카봇 다운로드.

Fascinanta si enigmatica, simbolul tacut al salbaticiei peisajului de pe Valea Argesului, cetatea fost construita direct pe o stanca abrupta, la 200 de metri deasupra Cheilor Argesului Jumanji New World Download. Alcatuita initial doar din turnul paralelipipedic de la intrare, fortareata a fost imbunatatita semnificativ in timpul domniei lui Vlad Tepes, cand a capatat forma si structura complexa descrisa in planurile refacute, pe care le cunoastem si in zilele noastre 응급남녀 14회 다운로드.

Multi sunt cei care au aflat de navalnicul Vlad-Voda si nu putini sunt cei care au pierit rapusi de mania lui fara seaman, pedepsiti crunt pentru faradelegile lor Win10. Spiritul sau justitiar nu a suportat nelegiuirea talharilor, viclenilor si lenesilor, pe care-i pedepsea necrutator, tragandu-i in teapa, meteahna ce i-a atras multi dusmani 우아한 사생활 다운로드.

Popularizata la scara larga, datorita legendei Printului Dracula, care a depasit de multa vreme granitele tarii noastre, Cetatea de la Poienari a fost minutios restaurata, iar construirea unei pasarele a facilitat accesul turistilor pe poteca accidentata care urca la fortareata phpinfo php 다운로드. Chiar si asa este destul de greu sa parcurgi cele 1480 de trepte care marcheaza urcusul pe o panta abrupta printr-o padure fabuloasa de fag. La capatul sirului de trepte, turistii sunt placut surprinsi sa descopere o casuta traditionala argeseana cu cerdac si doua incaperi care adapostesc expozitia permanenta „Cetatea Poenari” ce ofera informatii publicului doritor 시마부장 다운로드.

Calatoria reprezinta unul dintre cele mai placute mijloace de delectare. Frumusetea salbatica a peisajelor din nordul judetului Arges, intamplari legendare cu oameni de demult sau marturii istorice inedite conservate in piatra indeamna calatorul sa porneasca neintarziat la drum. Ideal ar fi pentru cei ajunsi in Arges, sa parcurga interesanta Ruta a Transfagarasanului: Pitesti-Curtea de Arges-Cetatea Poienari-Barajul Vidraru- Cabana Capra- Balea Lac.

Daca te-ai hotarat sa patunzi in inefabila atmosfera de legenda medievala, in care vei avea ocazia sa afli o serie de istorisiri transmise din tata-n fiu, dar si despre ispravile si biruintele nastrusnicului voievod Vlad Tepes, Pensiunea Hanul Lui Simion poate fi locul ideal de cazare.

Pensiunea dispune de: salon receptie, 18 locuri de cazare in 5 camere si un apartament (toate dotate cu baie proprie, TV-cablu, internet wireless), un salon de 20 locuri cu semineu, un separeu de 5 locuri, bucatarie complet echipata (inclusiv cuptor cu vatra), 6 locuri de parcare, loc de joaca pentru copii, leagan, gratar in curte, masa de tenis etc. In salonul receptie, clientii pot beneficia non-stop de acces la: telefon international, TV-LCD, DVD, sistem audio, jocuri interactive, internet.

Structura camere: single = -, duble = 3, triple = 2, garsoniere = -, apartamente = 1.

Pret camera/noapte: dubla = 100 lei, tripla = 130 lei, apartament = 200 lei,

Adresa: Str. Lascar Catargiu Nr.26; Curtea-De-Arges; Arges.

Cai de acces: Accesul deosebit de facil (pe A1 Bucuresti-Pitesti pana la Bascov si inca 35 km pe drumul spre Transfagarasan pana la Curtea de Arges), dezvoltarea din ultimii ani a unitatilor de cazare pe toata Valea Argesului si investitiile preconizate in zona, sunt argumente in favoarea alegerii acestei destinatii turistice, insuficient exploatate pana in prezent.

Imprejurimi: Manastirea Argesului, Cetatea Domneasca, Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Transfagarasan, Muntii Fagaras.

Contact: telefon 0348101968/0728220099

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *