Neintelegeri culturale – Gesturi care spun mai mult decat cuvintele

A venit vara, suntem cu totii cu gandul la vacanta si deja incepem sa ne facem bagajul Dragon Fuhrer. Multi aleg sa isi petreaca zilele de concediu in tara, in timp ce altii isi planifica din timp vacanta in strainate.

Tocmai acest ultim aspect ar trebui sa ii determine pe turisti sa studieze cultura locala, si in special comunicarea non-verbala inainte de plecare Download The Age of The Great Seas 2. Credem despre comunicare ca este in mare parte verbala, dar expertul in kinezica, Ray Birdwhistell precizeaza ca doar 30% este verbala. Nu numai comunicarea verbala poate crea neintelegeri culturale, ci si cea non-verbala Roller coaster tycoon 2 Hangul edition download. In concluzie, este important sa retinem ca fiecare parte a corpului nostru poate transmite informatii si ca ele difera de la o cultura la alta. 

Gesturi pe care le consideram banale si care la noi au o anumita semnificatie, pot avea alte interpretari in culturi diferite 이투스 앱 다운로드. De aici si neintelegerile culturale: acelasi gest poate insemna o expresie injurioasa, bani, sau o aluzie la orientarea sexuala. De exemplu, unul dintre cele mai des utilizate gesturi, semnul OK are mai multe interpretari 투캅스 다운로드. Vorbim despre semnificatii pozitive, in cultura americana si europeana, in timp ce in Japonia inseamna „bani”. Acelasi gest este folosit in unele tari mediteraneene ca o aluzie la homosexualitatea unei persoane, in timp ce in Franta este folosit si cu sensul de „zero” sau „nimic” movie outside of the screening.

Daca vizitati China, sa nu va mire daca unele gesturi sunt tolerate, in timp ce la noi sunt considerate nepoliticoase. Ragaitul, de exemplu, este folosit ca un compliment adus mancarii, in timp ce scuipatul in public, nepermis in multe culturi, in China este cosiderat un gest de igiena personala, la fel ca si suflatul nasului pe jos log cabin. Daca vedeti doi barbati tinanadu-se de mana, nu va grabiti sa trageti concluzii, intrucat in China nu are conotatii sexuale. De asemenea, in culturile estice, a intra incaltat in casa cuiva este un semn de nepolitete, la fel si a arata talpa cuiva jar game mobile.

Unul dintre cele mai cunoscute gesturi, clatinarea capului in semn de negare sau afirmare, poate avea de asemenea conotatii diferite. In India, afirmarea este reprezentata de leganarea usoara a capului dintr-o parte in cealalta large files.

Daca in unele culturi ochii reprezinta oglinda sufletului si se pune accentul pe contactul vizual intr-o conversatie, in culturile asiatice, Japonia, Coreea, Thailanda, acelasi gest nu este foarte apreciat, fiind un semn nepoliticos, agresiv 왕이 된 남자 다운로드. A face cu ochiul, un alt gest raspandit, este considerat in culturile occidentale un mod de a flirta cu cineva, complicitate, sau impartasirea unui secret, in timp ce in unele culturi asiatice este un gest nepoliticos.

Retineti ca discutam de doua tipuri diferite de culturi, cele din emisferele sudice si estice, in care comunicarea este subtila, iar ceea ce nu se spune poate fi mai important decat ceea ce este spus – China, Japonia, Mexic, America Latina, Coreea, Taiwan si culturile precum cele din Germania, SUA, Elvetia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Canada, Norvegia, in care comunicarea este directa, explicita. Asadar, nu este de mirare ca cei din prima categorie ii vad pe cei din urma ca fiind ofensivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *