OFICIAL – Radu Beligan este cel mai in varsta actor activ din lume

Lordul teatrului romanesc, actorul Radu Beligan, a fost declarat oficial, de catre Guinness World Records, cel mai in varsta actor activ din intreaga lume, la venerabila varsta de 95 de ani Grey.

La primirea atestatului Guinness, in dupa amiaza zilei de 15 decembrie 2013, Radu Beligan si-a rugat admiratorii sa opreasca aplauzele ce pareau sa nu se mai sfarseasca, pentru a declara “ Nu am niciun merit Eclipse Indigo. Sunt rezultatul dragostei pe care mi-ati aratat-o pentru atat de multi, multi ani.”

Cariera minunatului actor insumeaza 76 de ani de munca, pasiune si devotament pentru teatrul romanesc si publicul sau, iar piesa cu care a debutat pe scena teatrului, in 1937, a fost o adaptare dupa romanul “Crima si Pedeapsa”, scris de Feodor Dostoievski Fotonica. Iubit de intreaga Romanie pentru vocea sa inconfundabila, pentru trasaturile puternice, privirea impunatoare si atitudinea eleganta, Radu Beligan a jucat in peste 80 de piese de teatru si 30 de filme, adaugand si numeroase aparitii la televizor si radio Minecraft Skins.

Mai mult, a fost decorat, printre altele, cu Ordinul “Serviciul Credincios” in grad de Mare Ofiter si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei 복면가왕 72회 다운로드. Este si Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucuresti.

Ion Caramitru, renumit actor si director al Teatrului National, l-a numit pe maestrul Radu Beligan “cel mai mare actor pe care teatrul romanesc ni l-a dat” Download Adobe pdf Viewer.

Stirile despre recordul Guinness al actorului roman au fost deja difuzate de catre Cbc news, The Guardian, Huffington post, Washington post, Hollywood.com si multe alte publicatii internationale, carora le multumim, in calitate de romani si contemporani ai lui Radu Beligan 아크 서바이벌 이볼브드 다운로드.

Iata sectiunea dedicata lui Radu Beligan pe site-ul Guinness http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/10000/oldest-active-professional-theatre-actor

Sursa foto
9am.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *