DiCaprio si Kate Winslet dupa TITANIC

Filmul, o impletire a genurilor drama si romance este o demonstratie perfecta a faptului ca poti face filme bune pe subiecte simple si foarte la indemana. Revolutionary Road  prezinta o situatie de viata care ti s-ar putea intampla si tie chiar maine.

Leonardo DiCaprio si Kate Winslet (acum in variant ne-titanica) ii interpreteaza pe Frank si April Wheeler, doi tineri frumosi, unici, care au lumea la picioare, care se trezesc intr-o zi mai putin tineri, mai putin frumosi si nicidecum unici. Prinsi intr-o casnicie nefericita, condamnati sa traiasca pe veci intr-o suburbie si avand doi copii nedoriti, April si Frank au incetat de mult sa spere intr-o viata mai buna. Dupa o cearta maritala spectaculoasa – care, bineinteles, izvoraste dintr-o lipsa de comunicare care nu ne este deloc straina – April se zbate cu disperare sa isi salveze casnicia, incercand sa isi puna in practica fantezia de a se muta impreuna cu familia sa la Paris. Promisiunea acestei evadari din suburbia pe care cei doi o urau deopotriva revigoreaza mariajul sotilor Wheeler, imaginandu-si fiecare o viata noua ce avea sa ii astepte.

Teoria pe care o prezinta filmul este aceea ca prezentul poate fi indurat numai cand gandul iti sta la viitor, ca amaraciunea alimentata poate fi uitata temporar cu ajutorul iluziei de a deveni altcineva.

Exista un argument suprem pentru a vedea acest film, dincolo de exceptionala prestatie (incununata deja cu un Glob de Aur) a lui Kate Winslet, secondata la inaltime de un Di Caprio convingator si solid. Cuibul in care ajungem uneori sa traim se poate lesne transforma in pajistea de altadata, fara a avea cunostinte trainice de geometrie. Trebuie doar ss privim cu atentie alaturi de cine incercam sa gasim iesirea din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *