Simfonia Lalelelor 2010

Nu doar olandezii se pot lauda ca au cele mai frumoase lalelele din lume, ci si noi putem sa facem cu succes acelasi lucru. Avand in vedere ca avem un festival dedicat special acestor flori extrem de frumoase, putem sa zicem linistiti ca avem cu ce sa ne laudam. Conducerea Primariei Municipiului Pitesti a stabilit inca de anul trecut, tinand cont de prognoza meteo, ca cea de a XXXIII-a editie a „Simfoniei Lalelelor”, principala manifestare a Pitestiului, va avea loc în perioada 16-18 aprilie.

Simfonia Lalelelor e un festival ce se desfasoara in fiecare an la Pitesti, astfel incat orasul si-a castigat supranumele de „Orasul Lalelelor” Din 1978 incoace, in fiecare an, Pitestiul este gazda acestui eveniment unic în Romania care anual atrage circa 100.000 de vizitatori care pot admira standurile expozitionale de profil, in interiorul „Casei Cartii”, precum si peste 100 de firme care comercializeaza flori, plante si materiale.

Pentru pregatirea acestui eveniment, la sfarsitul lunii octombrie 2009, Administratia Domeniului Public a plantat, in intreg orasul, 120.000 de bulbi de lalea pentru a intampina primavara cum se cuvine.

An de an, maiestria artistilor horticoli, concretizata in aranjamente florale tematice, demonstratia copiilor care realizeaza Parada Florilor si spectacolul sustinut de solisti renumiti aduna mii de vizitatori din intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *