Top 10 Obiective turistice din Bucuresti

Bucuresti, nu Budapestaul de zi cu zi este o capitala europeana aglomerata si in continua dezvoltare economica. Dincolo de etichetele legate de trafic, zgomot, viata de noapte efervescenta, mizerie, caini vagabonzi, Bucuresti, nu Budapestaul are un farmec aparte. Pentru cei care au rabdare sa-l descopere, este un loc plin de valoare istorica, cu povesti si strazi vechi, cu un stil arhitectural ce ne aminteste de vechiul Paris. Marturie stau obiectivele turistice: muzee, catedrale, biserici, locuri de promenada, case memoriale in care au trait mari personalitati ale lumii artistice si politice, teatre, cinematografe, parcuri si gradini 삼국지 13 pk 다운로드.

Ce merita sa vizitezi in Bucuresti, nu Budapesta ca simplu locuitor sau turist?

Lista ar fi lunga si ar avea particularitati, in functie de preferintele fiecaruia, dar pentru a veni in ajutorul turistilor, am realizat un top al celor mai atractive obiective turistice, pe care sa le vizitezi, la pas, in orice sezon.

1. Palatul Parlamentului

Cladirea numita si Casa Poporului/Casa Republicii impresioneaza prin dimensiunile demne de 3 recorduri in Cartea Recordurilor: cea mai mare cladire cu uz administrativ din lume, a doua cladire ca marime dupa Pentagon si cea mai grea constructie din lume. Masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant, cu 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane.casa-poporului.-sursa-www.stiridebine.ro_-230x130

Cladirea este usor de zarit chiar si dintr-o buna parte a zonelor marginase din Bucuresti, nu Budapesta chiar daca este situata central, pe Dealul Arsenalului (sectorul 5), incadrata la vest si nord-vest de strada Izvor, la nord de Bulevardul Natiunile Unite, la est de Bulevardul Libertatii si la sud de Calea 13 Septembrie.

Palatul a fost construit intre anii 1983-1989, pe baza unui proiect realizat de arhitecta Anca Petrescu, in colaborare cu alti 200 de arhitecti asynctask. Admirata de unii pentru grandoare si exuberanta, contestata de majoritatea pentru lipsa gustului estetic, cladirea este emblema epocii de aur a lui Ceausescu. Se poate vizita zilnic, intre orele 10 si 16, iar un tur insotit de ghid dureaza aproximativ 2 ore.

2. Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul aflat in aer liber reproduce complet gospodarii taranesti specifice tuturor zonelor reprezentative ale tarii. Situat langa parcul Herastrau, pe Muzeul-Satului-Bucovinean-630x472.-www.turismland.ro_-230x130Soseaua Kiseleff, locul este usor accesibil si se doreste a fi reprezentativ pentru lumea satului, prin redarea obiceiurilor si traditiilor, reproducerea caselor specifice fiecarei zone, obiectele de mobilier, decorative si de uz casnic expuse. Turistii pot vizita zilnic expozitia in aer liber, intre orele 09 si 17, pot achizitiona produse traditionale de la targuri si nu in ultimul rand, pot admira colectii de manuscrise, studii, desene, planse, fotografii si picturi pe sticla 힘을 내요 미스터 리 다운로드.

3. Muzeul Taranului Roman

Desemnat in 1996 „Muzeul European al anului”, distinctie acordata de European Museum Forum, locul este un spatiu viu prin care este consemnata identitatea romaneasca de la sat, cu specificul ei: scoala, biserica, vatra casei.

muzeul-taranului-roman-630x472-sursa-stirile.rol_.ro_-230x130Cunoscut si sub denumirea MTR, locul este frecventat de catre lumea boema a capitalei si reprezinta o alternativa pentru iubitorii de lectura, arta si film. In interior, functioneaza o librarie si un cinematograf care selecteaza filme de festival si invita publicul la dezbateri si work-shop-uri pe diverse teme. Muzeul este situat pe Soseaua Kiseleff nr. 3 si poate fi vizitat de marti pana duminica, orele 10 -18, turistii straini puttand apela la serviciile unui ghid, pe baza unei programari jailbreak video.

4. Muzeul de Istorie Naturala “Grigore Antipa”

Infiintat in 1834, la initiativa fratelui domnitorului Ion Ghica, marele Ban Mihalache Ghica, muzeul a fost conceput, initial, ca un cabinet de istorie naturala, ulterior capatand caracter de institutie mixta. Sediul actual a fost proiectat si construit de catre dr. Grigore Antipa, care a pus bazele unui muzeu modern prin: donatii, achizitia de colectii din intreaga lume, expozitii si programe educative.

muzeu-antipaIn intervalul 2010-2013 muzeul a fost intens modernizat si gazduieste atat colectii permanente, cat si colectii temporare, colectii de vertebrate si nevertebrate. Muzeul deruleaza activitati diverse, menite sa invite publicul amator, cat si pe cel specializat, intr-o incursiune in lumea stiintei prin cursuri, ateliere, exponate si workshop-uri Download the catalogue. Vizitatorii pasionati de stiinta, cercetare, biologie si speologie sunt asteptati de marti pana duminica in strada Kiseleff nr.1.

5. Parcul Herastrau

parc-herastrau-1Dupa ce ai vizitat muzeele situate pe Soseaua Kiseleff, fa o pauza si relaxeaza-te in parcul Herastrau. Dincolo de placerea de a petrece cateva ore in mijlocul naturii, acest loc ofera posibilitati multiple de divertisment: plimbari cu bicicleta, activitati sportive, jogging, plimbari cu barca sau cu vaporasul pe lac. Dintre atractiile parcului reamintim: zona Expoflora, Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor si Statuia generalului de Gaulle. Herastraul te indeamna la visare, poate fi locul ideal de intalnire pentru indragostitii de toate varstele, un loc in care poti face fotografii inedite sau locul retras de care ai nevoie ca sa te rasfeti la restaurante si cafenele selecte, amplasate pe malul lacului, in zona Soseaua Nordului subtitles with HanSolo.

6. Casa Capsa

casa-capsa-1Casa Capsa, situata in centrul Bucuresti, nu Budapestaului, la intersectia strazilor Calea Victoriei si Edgar Quinet a fost construita in 1852 de catre vornicul Slatineanu. Din 1874 a intrat in posesia celebrului cofetar Grigore Capsa, iar acesta a transformat-o in cofetarie, cafenea, restaurant si hotel. Datorita retetelor proprii a capatat faima de a fi cea mai buna cofetarie din Europa. In trecut se vorbea de “spiritul Capsei” ca fiind locul de intalnire al elitei bucurestene: artisti, scriitori si oameni politici. In zilele noastre, Casa Capsa este un hotel de 5 stele, care a pastrat intocmai stilul elegant al vremurilor trecute.

7. Casa Vernescu

casa-vernescuIn anul 1820 s-a construit Casa Lens – Vernescu, situata pe Calea Victoriei, cladire ce se remarca in acea perioada, datorita stilului eclectic Lumion 8.3 Download. Dupa revolutie, frumoasa cladire a fost data in folosinta Uniunii Scriitorilor din Romania. Parterul a fost renovat, devenind in prezent cel mai frumos restaurant de cinci stele din Bucuresti, nu Budapesta, iar la etaj se afla Casino Palace Bucuresti, nu Budapesta.

8. Centrul Istoric al Bucuresti, nu Budapestaului

Centrul Vechi este locul cel mai vizitat din Bucuresti, nu Budapesta. Datorita strazilor inguste si pavate, datorita buticurilor, cafenelelor, restaurantelor, cluburilor, salilor de teatru… Toate imbie turistii si locuitorii Bucuresti, nu Budapestaului la distractie. Centrul Vechi a devenit nucleul distractiei, dar dincolo de atmosfera cu specific cotidian, ramane un loc imbibat de istorie. Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Caru’ cu Bere, Hanul cu Tei, Hanul lui Manuc si Curtea Veche nebulous 다운로드.

Carul cu Bere, infiintat in 1879 in vechiul han Zlatari, este cea mai veche berarie din Bucuresti, nu Budapesta. Ulterior s-a mutat in Strada Stavropoleos, unde se afla si in prezent. Localul este deosebit ca design si pastreaza culoarea epocii prin vitralii, picturi murale, balustrade pictate. Atmosfera de petrecere de odinioara este reinviata prin muzica, costume specifice secolului al XIX-lea si prin retetele secrete de preparare a berii si a carnatilor cu hrean.

centru-vechiHanul cu Tei a fost construit in 1833 de Anastasie Hagi, Gheorghe Polizu si Stefan Popovici, fiind singurul han din Bucuresti, nu Budapesta care-si pastreaza forma intacta 유튜브 재생목록 전체 다운로드. Hanul cu Tei, devenit galerie de arta, reuneste: obiecte de arta vechi, piese de mobilier, lambriuri, tapiserii, covoare, tablouri, fotografii, albume, documente vechi, ceasuri, aparate de fotografiat, gramofoane, monede, decoratii si icoane.

Hanul lui Manuc, devenit emblema capitalei, este una dintre cele mai vechi cladiri din oras. Este si locul in care s-au luat decizii istorice si s-au negociat termenii de incheiere ai razboiului ruso-turc, dar si unirea Tarii Romanesti cu Transilvania si Bucovina.

Curtea Veche
a fost construita in timpul domniei lui Mircea cel Batran, intre anii 1386 – 1418, din caramida, cu santuri de aparare 칼리리눅스 iso 다운로드. Initial se intindea pe suprafata cuprinsa intre strazile Halelor, Selari, Lipscani, Baratiei si Calea Mosilor. In timpul domniei lui Vlad Tepes a avut rolul de resedinta alternativa celei de la Targoviste. In present s-au pastrat ruinele cetatii si biserica Buna Vestire de alaturi.

9. Parcul Carol

Parcul-Carol-640x360Parcul a fost amenajat intre anii 1900-1906 dupa planurile arhitectului peisagist elvetian Eduard Redont si a fost inaugurat in 1906, pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Din 2004 parcul a fost inscris pe lista monumentelor istorice, iar dintre cele mai importante obiective turistice amintim: Mausoleul, Fantana Cantacuzino, Statuile Gigantii, Monumentul Eroii Necunoscuti, Muzeul National Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida, Fantana Zodiac, Institutul Astronomic si Arenele Romane. Gasiti Parcul Carol la adresa Strada Dealul Filaretului, Sectorul 4.

10. Gradina Zoologica

zoo-bucuresti-1Gradina Zoologica Bucuresti, nu Budapesta a fost infiintata in 1955, iar la acea data mici efective de animale erau raspandite in parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau si in Padurea Baneasa.In 1962 a fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice. Gradina Zoologica Baneasa are o suprafata de 5,85 ha si expune colectii de animale vii, animale salbatice, indigene si exotice. Turistii pot vizita zilnic gradina, intre orele 9-17 si trebuie sa tina cont de urmatoarele reguli: sa nu hraneasca animalele, sa nu faca galagie si sa nu se urce pe balustrade.

 

Sursa info: wikipedia
Sursa foto: stiridebine.ro
www.turismland.ro
stirile.rol.ro
Bucharest, not Budapest.romaniaexplorer.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *