Dieta cu limonada

Dieta cu limonada este un regim de curatare pe termen scurt, care se poate urma 10-40 zile, singura sursa de energie si nutrienti constituind-o limonada facuta din zeama proaspata de lamaie, apa purificata (nefluorurata), sirop de artar si ardei iute.

In plus, in fiecare dimineata se bea un pahar cu apa sarata, iar seara un ceai laxativ. Singurele bauturi care mai sunt permise in aceasta dieta sunt apa pura si ceaiul de menta. Exista niste reguli stricte de a pune capat dietei, incepand cu sucuri de lamaie proaspat stoarse timp de 36 ore, trecand apoi la vegetale si fructe crude, apoi la supe de legume in 3-5 zile de la sfarsitul regimului.

Scopul dietei cu limonada este sa ajute la odihna tractului digestiv, sa curete organismul de impuritati, sa mobilizeze si sa elimine toxinele acumulate in diferite zone ale corpului, dar si sa arda depozitele de grasime. Asadar, scaderea in greutate este o actiune secundara a procesului de detoxifiere.

In primele zile, dieta e dificil de tinut. Ca orice alta dieta bazata doar pe consum de lichide, e o adevarata provocare sa-ti multumesti stomacul cu atat de putin si fara pic de mancare solida.

In plus, deoarece dieta este una de detoxifiere, au loc si simptome specifice acesteia: dureri de cap, greturi, varsaturi, pofte, oboseala, iritabilitate. Majoritatea simptomelor sunt pe termen scurt, insa, uneori, ele sunt atat de grave incat dieta trebuie incheiata.

Deoarece reprezinta o schimbare importanta in obiceiurile alimentare, oricine doreste sa tina aceasta dieta trebuie sa ceara parerea medicului inainte. In plus, dieta cu limonada este potrivita doar pentru organismele sanatoase, care nu iau medicatie pe termen lung.

Persoanele care au urmat dieta au raportat modificari ale tensiunii arteriale, ale nivelului de glucoza / insulina si depresie.

Persoanele care urmeaza aceasta dieta ar trebui sa respecte intocmai cele scrise si ar fi ideal sa fie urmarite de medic. Cele 10 zile recomandate sunt suficiente pentru majoritatea oamenilor, dieta putand fi prelungita doar daca persoana care tine dieta se afla sub supraveghere medicala.

Bea cel putin 6-12 pahare de limonada pe zi. Fiecare pahar contine aproximativ 110 calorii, de aceea ar fi bine sa bei 11-12 pahare de limonada, pentru a-ti asigura minimul de 1200 calorii zilnice. Pentru a evita deshidratarea, consuma cat mai multa apa intre paharele de limonda. Persoanele care doresc sa tina aceasta dieta de mai multe ori pe an sunt sfatuite sa astepte cel putin 6 luni intre reprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *