Gusturi unice care ne condimenteaza vara – Aflati care sunt beneficiile alimentelor cu gust dulce, picant, amar sau acrisor!

Vara este un anotimp iubit de cei mai multi dintre noi nu atat pentru caldura care il caracterizeaza, cat pentru pentru gusturile variate la care avem acces.

Dulce, picant, amar sau dulce-acrisor, toate aceste gusturi trebuie sa se regaseasca in alimentatia noastra deoarece contribuie la detoxifierea si mentinerea sanatatii organismului.

Explozia de fructe si legume din timpul verii este pretextul perfect pentru a experimenta cele mai diferite gusturi la care putem visa…..gusturi care nu numai ca sunt delicioase dar sunt si hranitoare si bune pentru sanatatea noastra!

Gustul dulce – preferat de copilul din noi

Putem consuma alimente cu gust dulce in orice anotimp, atat timp cat sunt naturale si in cantitati moderate. Este recomandat sa consumam dulce in special in momentele in care ne simtim devitalizati si lipsiti de putere.
Pepenele rosu este unul dintre fructele preferate in timpul verii si are o multime de beneficii, printre care cel mai important efectul de detoxifiere interna organismului.Ne este recomandat sa consumam cu incredere pepene rosu intrucat acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hidratare si de vitaminizare pe timpul verii datorita faptului ca mai mult de 90% din compozitia sa este apa.

Gustul picant- deja lucrurile incep sa se incinga

Gustul picant e apreciat ca stimulent digestiv, actioneaza ca un antibiotic natural al organismului.
Alimentul cel mai des asociat cu gustul picant este ardeiul iute, care reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten.

Daca il folosim in mancaruri, ardeiul iute poate determina si arderea rapida a grasimilor din corp. Ceea ce face posibila arderea grasimilor este capsaicina, componentul activ din ardeiul iute care il face picant. Marirea consumului de energie și diminuarea poftei de mancare sunt procesele pe care le stimuleaza capsaicina si care, la randul lor, ajuta la pierderea in greutate.

Dar… cum sa consumam intr-o zi cantitatea de capsaicina necesara pentru ca efectele sa fie vizibile?

Dat fiind faptul ca pentru a acumula cantitatea optima de capsaicina care sa ne faca sa slabim, ar trebui sa consumam zilnic cantitati mari de ardei iute si stomacul nostru ar avea de suferit, se cere recurgerea la capsaicina comprimata in tablete invelite cu un strat protector…Chilliburner.

Aceste comprimate nu cauzeaza reactii iritative si mai mult, poate distruge celulele canceroase și determina micșorarea tumorilor in cazul cancerului de prostata, ovarian, pulmonar și mamar.

Proprietatile enumerate mai sus mai sunt insotite si de scaderea colesterolului, ameliorarea durerilor artitice, combaterea durerilor de cap si calmarea congestiei nazale și tulburarilor gastrice.

Capsaicina … component activ al suplimentului de slabit Chilliburner

Pe langa beneficiile enumerate mai sus, proprietațile capsaicinei stau si la baza slabirii sanatoase pe care o propune Chilliburner.

Chilliburner, acest concentrat natural pe baza de ardei iute, este aliatul cel mai potrivit in lupta impotriva kilogramelor. Fiind prelucrat pe baza unei tehnologii patentate in microcapsule ce protejeaza impotriva iritarii sistemului digestiv şi a cavitatii bucale, acest preparat va ajuta sa scapati de kilogramele in plus fara sa faca rau organismului.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsul Chilliburner, accesati site-ul www.chilliburner.ro.

Gustul dulce-acrisor…stiu ca deja inghititi in sec

Desi lasa o senzatie de multe ori neplacuta in gura, alimentele cu gust dulce-acrisor au proprietati energizante şi racoritoare.

Visinele, unele dintre cele mai cunoscute fructe cu gust acru, contin vitamina C si mai putine zaharuri decat ciresele. In ciuda lipsei de zaharuri, potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului, dar si la arderea caloriilor.

Un alt fruct indragit in perioada verii, zmeura, are proprietati antimicrobiene si anticarcinogene si este o sursa importanta de vitamina C.

Gustul amar…efect medicinal

Gustul amar are un puternic efect detoxifiant si se regaseşte in plantele medicinale si in legume.
Castravetele, o leguma consumata cu incredere vara de cei mai multi dintre noi, contine cantitati mari de vitamina B si alte minerale. Are proprietati diuretice, ajutand organismul sa elimine toxinele si mentinand tesuturile si pielea sanatoase.

Ciocolata neagra, un alt aliment cu gust amar insa destul de indragit, reduce tensiunea arteriala si riscul diabetului – afectiuni responsabile de atacurile de cord si atacurile cerebrale.

 sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *