Exercitiu pentru fericire

Exista cateodata momente din viata noastra in care pur si simplu nu ne simtim bine – parca nu ne gasim locul nicaieri iar o stare de tristete inexplicabila ne cuprinde incet-incet. Chiar daca nu iti vine sa crezi exista anumite exercitii pe care poti sa le faci pentru a trece peste aceste perioade si pentru a te simti din nou excelent.

Pasul 1 – identifica un moment (o situatie) in care te-ai simtit excelent. Incercati sa faceti o ”calatorie” in acel moment. Observati ce simteati in acel moment, ce vedeati, ce auzeati. Faceti acest pas in acel moment si incercati sa retraiti momentul.

Pasul 2 – concentreaza-te asupra senzatiilor din corp, incearca sa respiri la fel, sa simti la fel. Poate vezi si o imagine mare, sau o imagine mica la o anumita distanta in raport cu corpul tau. Poti incerca sa inchizi si ochii daca te ajuta si poti vedea si intensifica culorile imaginii daca te simti confortabil. Vedeti, auziti si simtiti la fel.

Pasul 3 – observa senzatia din corp, unde este si incearca sa o descrii (culoare, densitate, marime, forma, statica sau in miscare, etc). Poate este in piept, poate intr-un anume loc in stomac. Daca te concentrezi, vei vedea ca are si o anumita culoare, poate alba, rosie, verde, galbena sau orice alta culoare. Gaseste aceasta senzatie in corp, simte ce marime si ce forma are.

Pasul 4 – daca te vei mai concentra putin, vei observa ca aceasta senzatie are o anumita miscare. Da-i voie sa se miste si observa in ce sens se misca. Observa daca se roteste pe orizontala sau pe verticala. Acum este momentul-cheie, intensifica senzatia si roteste-o in tot corpul in sensul pe care l-ai gasit, cu viteza din ce in ce mai mare si din ce in ce mai intensa. Roteste-o pentru inceput in cercuri mici, apoi in cercuri mai mari si din ce in ce mai mari, pana cand vei simti ca acea senzatie ti-a inundat tot corpul. Permite acestei senzatii sa inunde tot corpul, fiecare celula, incepand de la cap pana in varful degetelor de la picioare. Acest proces poti sa-l faci timp de 1-4 minute pana cand simti ca tot corpul tau este plin de acea senzatie placuta, de o anumita culoare si de o anumita densitate.

Pasul 5 – gandeste-te acum ce vei face in viitor (o zi, doua, saptamani) si roteste in continuare aceasta senzatie! Poate te gandesti la viata personala sau poate la cea profesionala, poate la o vacanta sau poate la un proiect pe care-l aveti in desfasurare.

Pasul 6 – fii surprins acum ca te simti mai bine! Lasa aceasta senzatie sa mearga cu tine in viitor. Acum te simti mai bine, poate zambesti sau poate te gandesti ca este mult prea simplu. Bucura-te de senzatia pe care o ai. Acum poti sa porti aceasta stare de bine cu tine si poti sa alegi daca vei repeta acest exercitiu. Poti sa-l repeti acum sau peste cateva ore. Observa efectul magic al acestui exercitiu si fii constient de cat este de usor sa te simti mai bine.

One thought on “Exercitiu pentru fericire

  1. e o metoda … acum sunt relativ fericita, am vauzt azi un film la cinema care mi-a potentat toata dorinta de fericire , se numeste you aganin si a fost absolut mirific, am ras de eram pe jos, este vb de trei generatii de femei care duc o viata intercalata, mi-am adus aminte de copilarie, ne adolescenta … ce vremuri, vi l recomand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *