Fortifica-ti sistemul imunitar

Supranumit „masinaria” organismului, capabila sa recunoasca milioane de inamici si sa duca o lupta inepuizabila impotriva agresorilor, sistemul imunitar este construit dintr-o retea de celule, tesuturi si organe care lucreaza impreuna avand ca scop principal protectia organismului de invazia bacteriilor, a virusilor, a parazitilor msi Dragon Center.

Milioane de celule isi transmit continuu informatii producand unele substante chimice capabile sa lupte impotriva „inamicului”. In momentul declansarii alarmei si depistarii unui intrus, sistemul imunitar cauta sa gaseasca de fiecare data un raspuns si sa elimine consecintele agresiunii anumitor tipuri de bacterii si microbi care nu vor nimic altceva de la organismul nostru decat spatiu propice pentru supravietuire 공허의 유산 백그라운드 다운로드.

Si pentru ca sistemul imunitar nu este intotdeauna o masinarie perfecta, exista cazuri in care identifica eronat tintele, iar alteori este destructurat de agentii externi, esecurile putand fi fatale visual studio 2015 iso.

Limfocitele, prin celulele T (aproximativ 70 % din limfocite), regleaza mecanismele sistemului imunitar, distrug si elimina celulele infectate precum si pe acelea transformate de cancer Winning Eleven 2012 apk download. Celulele B (aproximativ 10% din limfocite) sunt in fapt fabrici de anticorpi, iar celulele NK calatoresc prin organism in cautarea invadatorilor si distrug celulele anormale cum sunt cele care dezvolta cancerul Medicine and Magic Miriel. Fagocitele sunt celule care actioneaza absorbind si digerand particule straine sau microorganisme.

Anticorpii joaca diverse roluri in organism, astfel IgG au rolul de a „imbraca microbii”, grabindu-le distrugerea de catre alte celule ale sistemului imunitar, IgM sunt eficiente la uciderea bacteriilor, IgE au rolul de a proteja de infectii si paraziti si sunt „responsabili” de alergii 포켓 몬스터 xy nds 다운로드.

In consecinta, sanatatea noastra depinde de modul in care sistemul imunitar reuseste sa dirijeze reactiile de aparare pentru distrugerea „invadatorilor”, adica a virusurilor si a bacteriilor jinsong movie.

Studiile stiintifice arata ca alimentele contin o serie intreaga de substante care stimuleaza activitatea globulelor albe , intarind astfel sistemul imunitar si protejandu-ne de infectiile virale sau bacteriene si chiar de aparitia tumorilor maligne 안녕 헤이즐 다운로드.

Iata doar cateva dintre alimentele care sustin teoria lui Hipocrate  – „parintele medicinei” –  si anume ca alimentele sunt cele mai eficiente medicamente, afirmatii confirmate tot mai frecvent de cercetarea stiintifica din zilele noastre 록가수 다운로드.

Iaurtul – impulsioneaza activitatea „celulelor ucigase” proprii organismului nostru, cele care ataca virusurile si celulele tumorale Apache Tomcat 9.0 Download. In plus, iaurtul sporeste cantitatea de interferon, o substanta importanta care intareste capacitatea de aparare, accelerand producerea de anticorpi.

Usturoiul – are o puternica actiune antibacteriana, iar efectul este egal cu cel al antibioticelor, protejand organismul de infectiile datorate unui sistem imunitar slabit.

Fructele si legumele crude – hrana vegetala contine, printre altele, beta-caroten, glutation, vitamina C si alte substante cu efect antiviral, intarind sistemul imunitar.

Fructele de mare si crustaceele, in special stridiile, sunt foarte bogate in zinc. Zincul are proprietatea de a activa sistemul imunitar, de a stimula procesul de asimilare a vitaminelor, de a favoriza activitatea neuronala si contribuie la buna functionare a creierului. Zincul joaca un rol important in procesul de regenerare a celulelor si a tesuturilor.

Alte recomandari:

Dormi pe saturate, ori de cate ori simti nevoia. Este o necesitate stringenta a corpului tau si trebuie sa i-o respecti. Doar in somn sistemul imunitar are posibilitatea de a se regenera efectiv, intrucat atunci alte functii ale organismului se reduc la minimum.

Pana nu de mult, atentia acordata cunostintelor traditionale despre puterea curativa a alimentelor era destul de redusa din cauza lipsei unor dovezi stiintifice care sa le confirme efectul. Intre timp insa, adeptii acestor metode de vindecare, dar si un numar mare de medici au recurs la aceasta „mostenire” considerata o adevarata baza de studiere a terapiilor. Nu uita totusi ca alimentele nu trebuie sa substituie medicamentele prescrise de medic, ci sa fie doar un sprijin terapeutic real, mai ales in cazul unor boli mai grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *