Israelul – tara fertilizarii in vitro


Primii pasi. Prima data cand adoarme in bratele tale. Prima data cand iti spune “mama” sau “tata”. Toate sunt momente importante pentru orice parinte, incepand cu acea secunda in care poti afirma, cu mandrie – “Voi avea un copil”. Cateodata insa natura se incapataneza sa-ti indeplineasca visul, moment in care stiinta preia fraiele si incearca sa faca ce stie ea cel mai bine: sa transforme imposibilul in posibil.

Atunci cand incerci sa ai un copil si totul se reduce la sanse si procente, lucrurile se complica. Unul din sase cupluri de romani au probleme de infertilitate, iar daca sarcina nu are loc timp de un an sau doi, sansele de a se realiza scad la 5% pentru fiecare luna. Totusi, cinci milioane de copii s-au nascut pana acum datorita fertilizarii in vitro, facand la fel de multe familii fericite si implinite.

In ceea ce priveste aceasta procedura, Israelul poate fi considerat capitala lumii, cu zeci de mii de astfel de fertilizari ce au loc in fiecare an in diferite clinici de-a lungul tarii. Familia este o institutie importanta pentru israelieni, de aceea se investesc sume mari de bani in centrele de cercetare si dezvoltare pentru tratamentele de fertilizare. O simpla dovada este rata de succes de 35% al FIV in Israel, fata de alte tari, unde procentul de reusita este de 20%.

Cu 24 de centre de fertilizare recunoscute la nivel mondial, mai multe pe cap de locuitor decat orice alta tara, Israelul are unul dintre cele mai avansate sisteme medicale, facandu-si un renume prin doctorii specialisti, dar si tehnologia de ultima generatie. O procedura de FIV poate costa chiar si de 5 ori mai putin decat in SUA, preturile fiind accesibile romanilor in comparatie cu Occidentul, dar pastrand aceeasi calitate a serviciilor oferite.

Alegerea clinicii si specialistilor potriviti poate parea dificil pentru un cuplu din Romania, insa exista companii specializate in turism medical ce usureaza acest proces prin completarea tuturor actelor necesare si asistenta permanenta in limba romana. Printre acestea se numara si Ro-Med, special creata pentru a fi o punte de legatura intre pacientii romani si Israel.

Va invitam sa vizionati filmuletul de mai jos, unde puteti vedea facilitatile oferite de clinicile din Israel, dar si legatura directa dintre CEO-ul companiei, Ronit Zilberman, si clinicile de renume mondial din Tara Sfanta, ce face ca pacientii romani sa beneficieze de cele mai bune servicii. Totul pentru a obtine cel mai frumos job din lume: acela de parinte.

http://www.youtube.com/watch?v=i8cMalfcxB4