Mena Q7 – Vitamina K2 naturala

Stiai ca vitamina K2 este esentiala pentru utilizarea eficienta a calciului in organism si pentru sanatatea vaselor sanguine?

Stiai ca majoritatea populatiei sufera de o deficienta de vitamina K2 si ca acest lucru se intampla mai ales in afara continentului asiatic?

Acest lucru a fost demostrat prin cercetari privind activarea sau inactivarea proteinelor din oase si din peretii vaselor arteriale.

Vitamina K2 naturala este produsa de diferite specii de bacterii. Alimentele fermentate, precum branza si laptele covasit sunt alegeri bune ca sursa naturala de vitamina K2. Aceste alimente au insa un nivel relativ scazut de vitamina K2, necesitand un consum mare.

Cea mai buna pentru aceasta vitamina este mancarea traditionala japoneza Natto, obtinuta din soia fermentata. Acest fel de mancare este neobisnuit de bogata in vitamina K2 naturala (menaquinona – 7).

In numeroase studii, consumul de Natto din Japonia a fost asociat cu imbunatatirea concentratiei de vitamina K 2 in organism, a sanatatii oaselor si arterelor.
In lumea vestica, acest fel de mancare nu se prea gaseste in magazine si nu este preferata din cauza mirosului si gustului ciudat pe care il are.

Mena Q7® Vitamina K2 naturala este un produs fabricat de NattoPharma® Norvegia pentru PlantExtrakt Romania, produs original ,100% natural, obtinut din alimentul japonez Natto/ soia fermentata, prin utilizarea de culturi bacteriene controlate. Sunt folosite numai boabe de soia nemodificate genetic, de cea mai inalta calitate, trecute printr-un proces de selectie minutios.

Ce sunt vitaminele K?
De ce avem nevoie de vitamina K2?

Vitaminele K sunt vitamine liposolubile, dintre care, mai cunoscuta pentru rolul sau in procesul de coagulare a sangelui este vitamina K1.

Vitamina K2 este o alta vitamina K (menaquinona) ale carei proprietati sunt de reducere a calcifierilor de pe peretii arteriali si de activare a mecanismelor de legare a calciului la nivelul matricei osoase.

Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 creste riscul de depunere a calciului la nivelul arterelor, ducand la artere inelastice, rigide si de legare ineficienta a calciului in oase, ducand la oase fragile.

Persoanele care sufera, atat de boli cardivasculare cat si de osteoporoza, prezinta o lipsa de calciu.

In multe cazuri, calciul a fost gasit depozitat pe peretii vaselor de sange – rezultand artere rigide si fragile – fiind insuficient in oase si afectand astfel rezistenta si densitatea lor.

Prin urmare, nu este suficient a se consuma cantitatea necesara de calciu , ci este nevoie si de o distribuire si utilizare corespunzatoare a mineralului in corp.

O cantitate mica de calciu poate duce la oase friabile, iar o cantitate mai mare imbunatateste sanatatea oaselor, dar duce la calcifierea arterelor, rezultand o proasta circulatie a sangelui, cu cresterea riscului de evenimente cardiovasculare. Acest efect este cunoscut sub numele de „Paradoxul Calciului”.

Conform ultimelor studii, calcifierea arterelor si lipsa calciului din oase poate fi un rezultat al insuficientei de vitamina K2 in urma unui regim alimentar neadecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *