Minerale esentiale pentru o viata sanatoasa

Sanatatea si buna functionare a corpului depinde de alimentatia noastra The champion goes and downloads. Corpul uman are nevoie de vitamine si minerale, iar in articolul de astazi iti vom prezenta mineralele esentiale unei bune functionari a tuturor functiilor fizilogice 카카오톡 음악 다운로드.

Calciu– din cantitatea de aproximativ 1200 g de calciu prezenta in organismul unui adult, 99% este concentrat in oase si dinti, iar 1% se gaseste in fluidele corpului, unde joaca un rol esential in mentinerea echilibrului hidric, controlul transmiterii impulsurilor nervoase si al contractiei musculare 온디맨드 코리아 다운로드.

Sursele principale de calciu sunt laptele si produsele lactate, dar putem gasi calciu si in pestele cu oase din conserve (sardine), broccoli, soia, fructele oleaginoase lemon 다운로드.

Clor– se gaseste sub forma de cloruri in toate fluidele din interiorul si exteriorul celulelor si intra in compozitia acidului clorhidric din stomac e-book library. Sursele alimentare de clor sunt: sarea de bucatarie, painea si toate produsele sarate.

Magneziu– este indispensabil cresterii si bunei functionari a oaselor si dintilor, transmiterii nervoase si contractiei musculare Gangnam Huata. Participa de asemenea la productia unor enzime necesare metabolismului proteinelor si carbohidratilor. Magneziul impiedica oprirea inimii prin stop cardiac.  Sursele principale sunt laptele, painea, cerealele si cartofii 중국어 단어 mp3 다운로드.

Fosfor– 80% din cantitatea de fosfor a organismului este concentrata in oase si dinti, iar restul participa la metabolismul carbohidratilor; de asemenea, este esential pentru cresterea si reproducerea celulara.  Gasim fosfor in produsele lactate, cereale si carne Kasenta.

Potasiu– este un ion pozitiv ce metine volumul lichidelor intercelulare si asigura bataile inimii. Il gasim in toate fructele si legumele proaspete, iar aportul adecvat de potasiu poate duce la scaderea tesnsiunii arteriale Centos7 oracle 11g.

Sodiu– este un ion pozitiv ce mentine volumul lichidelor extracelulare. Il gasim in majoritatea alimentelor sub forma de sare de bucatarie (clorura de sodiu).  Aportul excesiv de sodiu poate provoca hipertensiune, insa o parte se elimina prin transpiratie si urina Select a selection of solitaire downloads.

Daca vei consuma constant aceste minerale esentiale te vei simti mai bine si vei tine la distanta bolile. Iubeste sanatatea!

Sursa info: Traiesc, deci ma abtin. dr. Mihaela Bilic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *