Campanie pentru controlul tensiunii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, organizează vineri, în Bucureşti, o amplă acţiune de testare gratuită a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, informează organizaţia ştiinţifică printr-un comunicat de presă. 

Astfel, se dă startul celei de a III-a ediţii a Campaniei Naţionale ‘Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială’.

În România, 62% din decesele înregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculară.

Doi din trei români mor de afecţiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent întâlnită este hipertensiunea arterială.

Prin acţiunile de conştientizare şi educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune doreşte să aducă în atenţia publicului larg cele mai noi metode de prevenţie, diagnosticare şi control al tensiunii arteriale.

“Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă de sănătate publică care trebuie remediată prin politici sanitare adecvate de depistare precoce şi tratament corespunzător.

Principalele direcţii ale Ministerului Sănătăţii pe anul în curs vizează prevenţia în sănătate, prin elaborarea şi implementarea unor programe eficiente”, declara recent Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Pentru a găsi soluţii eficiente în diminuarea problematicii hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune organizează campanii de informare şi conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa depistării precoce a acestei afecţiuni.

“În ediţia precedentă a campaniei s-au efectuat peste 2.000 de testări, lucru care nu poate decât să ne bucure şi să ne asigure de succesul pe care-l va avea şi acţiunea din acest an. Atât publicul larg, cât şi pacientul hipertensiv trebuie să fie conştient de riscurile şi consecinţele acestei afecţiuni. Se impune adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi verificarea regulată a tensiunii arteriale pentru a putea preveni apariţia hipertensiunii arteriale”, a arătat prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

În cadrul Campaniei Naţionale ‘Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!’ ediţia 2013, publicul larg va mai beneficia şi de alte două testări gratuite în Timişoara (1 iunie) şi Bucureşti (13,14 septembrie).

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din 17 mai se va organiza în zona Spitalului Colţea, zona Universitate.

sursa articol: agerpres.ro