Ce controale de rutină îți depistează cancerul la sân

Din momentul începerii vieții sexuale, femeile trebuie să meargă periodic la control ginecologic, pentru a depista orice anomalie care îi poate pune în pericol sănătatea raft games.

Cancerul la sân este atat cel mai frecvent tip de cancer la femei cat și pe primul loc din punct de vedere al mortalității, din cauza diagnosticarii târzii Flaticon. În România statistic se inregistreaza anual în jur de 10.000 de noi cazuri de cancer mamar. Dacă este descoperit în fază incipientă, cancerul la sân are aproape 95% șanse să fie vindecat și să nu recidiveze Zhu Tycoon.

Trei controale de rutină pe care trebuie să le realizați periodic:

  1. Autoexaminarea sânilor: în fiecare lună, imediat după menstruație, când nu mai sunt dureroși 캐리어스 다운로드. Palpați sânii, masând cu atenție întreaga suprafață, și fiți atente la orice modificare. Poate fi vorba de un nodul (nu trebuie să fie dureros) sau creștere în volum, schimbarea formei, înroșirea sau îngroșarea pielii sau a mamelonului, scurgeri mamelonare, noduli axilari (ganglioni măriți) sau chiar și dureri în afara perioadei menstruale example. Dacă simțiți că ceva este în neregulă, programați un control cat mai curand la medicul ginecolog.
  1. Ecografia mamară: realizată cu ajutorul ultrasunetelor, este noninvazivă și nedureroasă Sentinel. Puteți realiza această analiză la Centrul Medical Matei Basarab, unde există numeroși medici specializați pe acest domeniu general store tycoon. Programarea se poate face foarte usor, atat telefonic la numarul *2662 , cat si direct pe site.
  1. Mamografia este cea mai precisă formă de depistare a cancerului la sân, însă este recomandată să fie realizată doar după 40 de ani spoqa han sans. Motivele acestei recomandări sunt incidența crescută a cancerului la sân după această vârstă și faptul că structura sânului este mai puțin densă, mamografia fiind considerată inconfortabilă Ghost Bride 2005 Download.

Dacă ați avut antecedente în familie, cazuri de cancer mamar, este de preferat să realizați ecografii mamare mai des de un an și să începeți să efectuați mamografii cu 5 ani înainte de vârsta la care mama, sora sau bunica au avut cancer 헝그리 샤크 에볼루션 버그 판 다운로드.

De asemenea, puteți realiza și un test oncogenetic care determină probabilitatea statistică de a dezvolta cancer mamar, prin prezența mutațiilor genelor asociate cu acest tip de cancer. Acest test, numit BRCA1-BRCA2, poate fi de asemeni facut la Centrul Medical Matei Basarab, fara programare in prealabil. Informatii despre acest test pe www.cmmb.ro

 

Foto credit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *