Tanorexia – cand bronzul devine o obsesie

Fie ca este vara sau iarna, din ce in ce mai multe femei aleg sa aiba pielea bronzata to drive. Cand anotimpul nu o permite, exista alternativa, si anume solarul. Problema este ca aceasta relativ noua preocupare a femeii moderne a devenit dependenta, care are si un nume – tanorexie 밀회 ost 다운로드.

Tanorexia face parte din categoría dereglarilor dismorfice, la fel ca anorexia si este legata de perceptia deformata a propriei imagini. Afectiunea dismorfica corporala, incadrata in 1997 in segmentul bolilor mintale in Statele Unite, apare in 2% din populatia care are deja la baza o dereglare tip obsesivo-compulsiva ms dos 다운로드.

Denumirea acestei afectiuni a fost inventata de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas si vine de la “tanning” (bronz in limba engleza n.red), informeaza La Stampa Reba's Adventure Final. Termenul “tanorexie” poate fi interpretat ca fiind o combinatie intre “tan” (bronz) si anorexie 혈액형 다이어트 다운로드. Aceasta dependenta este similara anorexiei nervoase.

Cei care sufera de aceasta problema sunt in general persoanele foarte tinere, care nu se dau cu creme de protectie solara, iar iarna sunt clienti fideli ai saloanelor de bronzare Fall fairy tale download.

Specialistii au observat ca persoanele care sufera de tanorexie au o stima de sine scazuta, nu sunt multumite de corpul lor, multe dintre ele fiind slabe si dependente de nicotina 경조사 가계부 다운로드. Persoanele in cauza simt ca nu sunt niciodata suficient de bronzate, asa cum anorexicii nu se simt niciodata suficient de slabi.

De aceea, putem afirma ca stima de sine a acestora este dependenta de reactia celor din jur, de ce este la moda si de ceea ce promoveaza podiumurile de frumusete 우분투 14.04 iso 다운로드. Pe langa aceste aspecte, este vorba si despre ceea ce promoveaza revistele pentru femei, nevoia de apartenenta la un grup in care pielea alba nu se inscrie in standardele de frumusete acceptate 묵향 30 txt 다운로드.

Tanorexicii au de obicei varste cuprinse intre 16 – 40 de ani si sunt slabi. Ei nu se ingrijoreaza din cauza problemelor dermatologice cauzate de o expunere prelungita la soare, dar in schimb sunt preocupati de aspectul bronzului Univers font download.

Un studiu dezvaluie ca 3 din 10 italieni sufera de tanorexie. Potrivit dermatologului italian Matteo Cagnone, aceste persoane cred ca nu sunt bronzate suficient atunci cand se uita in oglinda.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *