Tradiții și obiceiuri românești: Sfântul Elisei sau Aliseiul Grâului

Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”, derulate de Russenart Communications și Gold Maya Park Ji-yoon 8 house download.

Ziua Sfântului Elisei este a doua sărbătoare dedicată grâului de către țăranii români fiind numită și ”Aliseiul Grâului” Download Chicago.

Despre Sfântul Elisei se spune că e servitorul Sfântului Ilie şi al lui Dumnezeu fiind la origine agricultor. A fost un prooroc care a primit cojocul lui Ilie si face minuni cu el, despărțind și Marea Rosie prin care a trecut ca pe uscat ms office 2013 한글판 다운로드.

In traditia populara romaneasca pe 14 iunie nu se muncea pentru ca nu cumva Sfantul Elisei sa ii trăznească pe oameni sau să porneasca vântul chiar atunci când graul infloreste, scuturându-i floarea și lăsându-l fără rod 커비 2 다운로드. De aceea, aceasta zi era respectată pentru paza grâului, rodul câmpului, împotriva grindinei, ciumei, bolilor, păgubitorilor urși și lupi, contra mușcăturii de șarpe, orbirii și pentru ca vitele să nu se nască cu picioarele strâmbe 신명조 무료 다운로드.

Tradiții și Superstiții de Sfântul Elisei
Sărbătorirea Sfântului Elisei determină creșterea bobului, a spicului de grau si-i grabeste coacerea Hour Body Download. Este o sărbătoare care se ține pentru rodul grâului și pentru paza câmpului împotriva grindinei de aceea nu se lucreaza la camp de frica trăsnetului Download the chia-literary somiho. În această zi se lucrează numai până la amiază.

Conform poveștirilor și legendelor vechi, un om a lucrat în această zi și a doua zi a căzut grindina numai pe gradina lui wd my cloud.

Agricultorii care nu-l sărbătoresc pe Sfântul Elisei vor avea grîu cu boabe mici. Sfantul Eliseu se ține pentru grau ca sa nu faca taciune și ca sa nu dea mana, pentru ca oamenii cred ca daca lucreaza in aceasta zi se maneaza holdele si viile 잘나가서 그래 다운로드.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *