Cabernet Sauvignon La Cetate Miracol 2008

L-am (re)descoperit zilele trecute la Mandragora, mai bun decat mi-l aminteam, si m-am bucurat ca de revederea unui bun prieten. E unul dintre acele Caberneturi oltenesti (sec, 13,5% vol alc) cu nas elegant, in care fructele de padure “danseaza” sincron cu notele picante de piper proaspat rasnit, pe un fundal de lemn fin de stejar.

Dar ar fi o nedreptate sa vorbesc doar despre miros, caci vinul are un gust mai mult decat recomandabil: atacul este bine marcat, amintind de fructele de padure bine coapte si (iarasi) piper. Fara sa dea senzatia de “vin greu”, ci mai degraba “light”, foarte usor de baut, acest Cabernet continua apoi cu nuantele tipice de coacaze dar si curmale, cerneala si un pic de pamant, iar aciditatea si taninurile bine coapte ii dau exact suficienta structura incat sa nu-l lase sa scada in intensitate. Finalul e destul de lung si suculent. Fata de data trecuta cand l-am incercat in grup restrans, impreuna cu colegii de redactie (83 puncte Vinul.Ro), finalul a evoluat de la nuantele vegetale catre acelea, si mai agreabile dupa parerea mea, de pudra de cacao.

Un vin care are nevoie de putina aerare si poate fi baut si fara mancare, dar ar fi pacat. E de gasit in restaurante si magazinele specializate, sau il puteti comanda online, daca nu vreti sa va mai bateti capul: aici il gasiti cu 65 lei, aici cu 56 lei, iar aici cu 47 lei.

Ar mai merita stiut ca a luat Medalie de Argint la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010, iar daca vreti sa vedeti ce parere le-a facut altor bloggeri de vin, va recomand sa intrati aici la George Mitea, aici la Ioana Micu sau aici la Bogdan Bocse.

Recomandare facuta de Cezar Ioan, Vinul.ro.