Ciorba ruseasca – o reteta inedita

Ne alaturam din nou cititoarelor care fac parte din diverse comunitati si nu numai cu o reteta specifica de ciorba. O reteta ce are in compozitie carne si diferite legume (sfecla rosie buna pentru anemie, varza alba buna pentru tractul digestiv, telina pentru scaderea colesterolului).

Timp de pregatire: 30 minute
Nivel de dificultate: mediu
Ingrediente principale: ciolan de porc, legume, smantana
Timp de fierbere: aproximativ 4ore si 30 minute

Ingrediente pentru ciorba ruseasca

– 1 ciolan de porc cu sorici ( ½ kg) neafumat
– 1 morcov mediu
– 1 radacina patrunjel
– 1 telina (150 gr)
– 500gr varza alba
– 1 ceapa medie
– 1 sfecla rosie (200gr)
– 1/2kg rosii
– 1 legatura marar
– 150ml smantana
– sare, cimbru, otet de vin

Cum se pregateste reteta de ciorba ruseasca

Iei ciolanul, il parlesti pe flacara si il speli bine, apoi il pui la fiert in apa rece cu sare pentu aproape 2-3 ore la foc mic ( folosesti cam 2 l de apa) .

Dupa ce timpul a expirat si carnea si soriciul s-au inmuiat,  se adauga morcovul, patrunjelul si telina data pe razatoarea mare, ceapa tocata marunt si varza taiata fideluta impreuna cu o crenguta de cimbru. Se lasa aproximativ o ora sa fiarba dupa care se adauga sfecla rosie data si ea pe razatoarea mare si se mai lasa 25 de minute. Ciorba se acreste dupa gust cu  sucul de la rosii si putin otet. Se completeaza cu apa sa nu  fie prea deasa si se potriveste gustul cu sare. Se aromatizeaza cu marar si putina telina verde.

Se serveste dreasa cu smantana.