Paste cu pui si ciuperci

Astazi iti propunem o reteta de paste cu pui si ciuperci, numai buna in duminicile in familie, cand iti doresti sa iti aduni toti membrii familiei. Iata care sunt ingredientele:

250 g paste scurte

250 g piept de pui

250 g ciuperci

1 ceapa

4-5 catei de usturoi

1 rosie

50 ml vin alb

1 cana supa de pui

1 lingurita amidon sau faina

2 linguri ulei

piper

sare

Pregatesti asa:

Fierbi pastele fainoase conform instructiunilor de pe pachet, in apa usor sarata, apoi le scurgi in strecuratoare si le clatesti.

Intre timp, cureti si speli ceapa, ciupercile si usturoiul. Speli si usuci pieptul de pasare cu un servet. Tai ceapa marunt, carnea in cubulete, iar ciupercile in felii. Zdrobesti usturoiul. Decojesti si toci marunt rosia.

Calesti putin in ulei ceapa, usturoiul si carnea. Adaugi ciupercile impreuna cu vinul alb si rosia, continuand sa le inabusi impreuna, pana cand se patrund bine, apoi sarezi si condimentezi amestecul dupa gust.

Separat fierbi amidonul dizolvat in supa, pana se ingroasa. Torni sosul alb peste carne si le lasi sa mai dea in cateva clocote.

Repartizezi in farfurii pastele si sosul, iar deasupra, daca doresti, presari cascaval ras.

Pofta buna!

Sursa info: bucatarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *