Placinta cu legume

Pentru ca tot s-a incalzit afara si simtim nevoia de mancaruri usoare si fara grasimi, astazi ne-am gandit sa-ti propunem o reteta gustoasa de placinta cu legume. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta reteta:

Timp de preparare:

45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

1 pachet aluat in foietaj

300g mazare

2 oua

2 cepe

2 morcovi

2 ardei grasi rosii

2 ardei grasi galbeni

4 rosii

o ceasca de vin alb demisec

sare, piper, oregano, marar

delikat picant (optional)

ulei, unt

susan

Mod de preparare:

Se maruntesc legumele si se calesc in ulei. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, vin alb, marar tocat si delikat picant (daca doresti ca placinta sa fie picanta), se incorporeaza un ou si se amesteca foarte bine.

Foaia de placinta se intinde si se taie in doua, astfel incit sa iasa doua patrate. Fiecate parte se inteapa din loc in loc cu furculita, se unge suprafata cu galbenus de ou, dupa care se asaza compozitia in centru, astfel incit atunci cind se pliaza sa se formeze un triunghi. Se pliaza marginile, se inteapa cu furculita,se unge intreaga suprafata cu galbenus de ou si se presara semintele de susan.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate, dupa care se asaza in tava, pe hartie de copt unsa cu unt.

Se da la cuptorul bine incins pina se rumenesc.

Se serveste cu felii de rosii si crema de brinza de burduf (optional).

Pofta buna!

Sursa info & foto: gustos.ro