Reteta cu specific: coaste de porc la cuptor (Hunedoara)

Acest preparat de pe meleaguri hunedorene este bun de te lingi pe degete, mai ales in sezonul rece. Intr-adevar, este un fel de mancare mai gras, asadar recomandat, cred eu, mai mult celor cu valori de colesterol normale. Totusi, insotit de o tarie, poate fi consumat de cateva ori pe an si de ceilalti pofticiosi. Afla de mai jos reteta delicioaselor coaste de porc la cuptor!

 

Timp de preparare: 30minute
Dificultate: usoara
Ingrediente principale: piept de porc, smantana, mustar, mirodenii
Timp de gatire: aproximativ 2 ore

 

Ingrediente pentru reteta coaste de porc la cuptor

1,5 kg piept de porc (bucata intreaga)
2 linguri bulion
3-4 linguri de ulei de masline
3-4 linguri de mustar
4-5 catei de usturoi
200 ml smantana
Sare, piper si boia cate o lingurita
Patrunjel verde ½ legatura
Apa

Cum prepari coaste de porc la cuptor

Pregatesti o marinata din ulei, mustar, bulion, usturoi pisat, boia si piper. Speli carnea, o sarezi si la mijlocul bucatii faci o taietura ca un buzunarel. O imbaiezi bine in marinata si o introduci intr-o punga de plastic alimentara, la frigider pentru 3-4 ore. Pentru o mai buna reusita, poti face aceasta operatie de seara, pentru a doua zi. Scoti carnea, o pui intr-o tava cu putina apa si ulei, dar fara punga, acoperi cu folie de aluminiu si este numai buna de pus la cuptor pentru aproape 2 ore, avand grija sa mai adaugi cate putina apa din cind in cand. Cand carnea se desprinde de pe os, preparatul este gata.

Poti servi alaturi de un sos din smantana sau iaurt frecat cu putin ulei si 3 catei de usturoi pisat, sare si patrunjel tocat cat mai fin. Poti pune alaturi si cativa cartofi natur sau copti cu rozmarin. Este un deliciu!

 

Sursa foto
freedigitalphotos.net