Reteta de Revelion: oua umplute

reteta oua umplute

Una  dintre retetele fine si aspectuoase care se pregatesc de sarbatori este si reteta pentru oua umplute. Se pregateste foarte usor si nu necesita mult timp. In functie de ceea ce punem in umplutura este un aperitiv destul de sanatos, daca este consumat cu moderatie.

 

Timp de preparare: 30 minute

Nivel de dificultate: usor

Ingrediente principale: oua, somon, ulei, castraveti acri, morcov

Timp de fierbere: 15 minute

 

Ingrediente principale pentru oua umplute

– 8 oua (sau in functie de cate persoane aveti la masa)

– 1 ou nefiert

– 3 castraveti acri

– 4 linguri porumb (conserva)

– 4 felii de somon

– 1 morcov mediu

– 1 legatura ceapa verde

– verdeata pentru ornat(marar si patrunjel)

– 1 ceasca de ulei

– sare, piper, felii de lamaie

 

Cum pregatesti reteta de oua umplute

Speli ouale si le pui la fiert in apa cu sare. Speli morcovul si verdeata. Cand ouale sunt fierte, se racesc si se taie in jumatati asa cum iti doresti. Dintr-un galbenus fiert si unul nefiert impreuna cu putin mustar, zeama de lamaie,  sare, piper  si ulei pregatesti o maioneza cu care vei unge cavitatea oualelor pentru a adera usor legumele cu care le vei umple. Tai castraveciorii in cubulete cam de marimea boabelor de porumb, morcovul care a fost deja fiert la fel si le amesteci cu boabele de porumb si ceapa verde fin tocata. Cu acest amestec vei umple jumatatile de ou. Cand sunt gata umplute, tai feliute de somon si le pui deasupra oualelor impreuna cu o felie fina, fina de lamaie si ornezi frumos cu fire de marar sau patrunjel.

 

Sursa foto
bonappetempt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *