Reteta gustoasa si dietetica: pastrav la tava

Pastravul este un peste care traieste in apele repezi de munte, la temperaturi joase. Este gustos, ajuta la mentinerea greutatii si are proprietati antistres.

Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: medie
Ingrediente principale: pastrav, rosii, ciuperci
Timp de gatire: 40minute

Ingrediente pentru pastrav la tava

4-6 bucati pastrav de marime potrivita (1kg)
1 kg rosii
100ml vin alb
6 cepe mijlocii
300 gr ciuperci
1 legatura patrunjel verde
4 linguri ulei
Sare

Cum pregatesti pastrav la tava

Cureti de solzi si de intestine pestele si il speli bine ( gasesti in magazine si gata curatat). Cureti ceapa, o speli si o tai rondele, la fel si rosiile. Speli si toci patrunjelul. Ciupercile spalate le tai si pe ele felii.

Intr-o tava ceramica sau de yena incepi sa asezi alternativ un strat de felii de rosii, un strat de ciuperci si un strat de ceapa. Presari patrunjel, apoi asezi bucatile de peste. Acoperi totul cu rosii si ceapa, presari din nou patrunjel, torni vinul si adaugi sare si ulei. Pui totul la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.

Este gustos, sanatos si are un aspect placut la servire, alaturi de o garnitura de cartofi, legume asortate sau orez.

sursa foto:zeniphoto
bucatariaadrianei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *