Reteta japoneza: Fish and Shrimp -VIDEO

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Rețeta japoneză ”Fish & Shrimp” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

Fish & Shrimp este o combinație de creveți, somon și legume trase la tigaie.

Ingrediente pentru 3 creveți tempura:
• 3 Creveți proaspeți
• Faină Arpis
• 1 gălbenuș de ou
• Ulei Arpis pentru prăjit
• Sare,
• Piper,
• Apă,

Ingrediente Fish & shrimp:
• Creveți tempura
• Somon
• Ulei Arpis
• Sos dulce-acrișor
• Tăiței de orez pentru servire
• coriandru

Mod de preparare creveți cu tempura :
Se spală creveții bine și se curăță.

Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină Arpis, 1 gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite.

Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în baie de ulei Arpis, intr-o cratiță cu interior ceramic DeKassa.

Mod de preparare Fish & Shrimp
Creveții tempura și somonul se trag în tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu puțin ulei Arpis, apoi se adaugă legumele și se țin pe foc până ce se călesc. Apoi se adaugă puțin sos dulce acrișor pentru aromatizare.

Mod de servire
Se așează pe farfurie alături de tăiței de orez și coriandru.

Secretul bucătarului
Pentru a economisi ulei, precum și pentru a evita lipirea creveților și a somonului, vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.

Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării și servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuțite, tacâmuri, vase și veselă din porțelan și ceramică și multe alte accesorii importante în bucătăria modernă. Toate articolele DeKassa oferă un suport material de calitate în realizarea și servirea preparatelor culinare. Designul de o concepție ergonomică avangardistă, alături de calitatea excepțională a materialelor, asigură o înaltă durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandându-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazdă
Sushi Ko este singurul lanț de restaurante cu specific japonez din România. Primul restaurant Sushiko a fost deschis în iulie 2009, localizat în Centrul vechi, în cea mai circulată zonă turistica a orasului, este loc plin de viata si agitatie, in special in timpul serii.

Despre program
Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și DeKassa. Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 78 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine,Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.