Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta traditionala Placinta cu verdeturi a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:

  • Un kg de faina alba Arpis 000
  • 500 ml apa
  • Sare
  • putin lapte caldut
  • urda proaspata
  • verdeata (ceapa verde, marar, leurda, menta etc.)
  • drojdie
  • Ulei Arpis pentru prajit

Descopera pasii de gatit si pregatit in galeria foto de mai jos.

Mod de preparare:

Inmuiem drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi o amestecam cu faina Arpis si apa si framantam aluatul pana este omogen.15 web

Il lasam 40 de minute sa creasca si apoi ne apucam sa-l intindem cu sucitoarea pana sta cuminte si fiecare bucatica taiata din el, ia forma unei placinte.

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urda proaspata (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, marar, leurda, menta sau orice alta verdeata.

Le amestecam cu urda si putina sare si intindem umplura in aluatul de placinta. Impachetam frumos fiecare placinta si o prajim intr-o tigaie cu ulei Arpis.

Secretul bucatarului: Pentru ca produsele sa creasca frumos, este preferabil sa se foloseasca faina alba superioara din grau (faina pentru patiserie si cozonaci).

Adaptare moderna: Pentru a micsora cantitatea de ulei folosit, fiecare placinta poate fi prajita intr-o tigaie de teflon.

 

Despre Complex Lostrita

Complex Lostrita este situat la 18 km de Baia Mare, in mijlocul naturii, in apropiere de Barajul de acumulare Firiza. Dotat cu pastravarie proprie, complexul pune la dispozitia clientilor, in restaurant sau in aer liber, pe terasa de langa bazine, o gama variata de preparate din pastrav proaspat. Linistea si aerul curat de la poalele Muntilor Ignis, transforma sejurul la Complex Lostrita in zile de relaxare si odihna.

Despre proiect

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Dragne Food Photographer, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *