Tarta cu musli si caise

Ingrediente:

120g faine

250 g zahar-pudra

60 g unt

1 galbenus

1 portocala

500 grame caise

1/2 lingurite scortisoara

2 linguri miere

50g fulgi de ovaz

2 linguri stafide

1 lingura alune

2 linguri seminte

faina

ulei

Mod de prepare:

Cerne faina intr-un castron, adauga zaharul si coaja de portocalarazuita. Pune si untul rece si framanta-l pana se faramiteaza. Adauga galbenusul, 2 linguri de suc de portocala si amesteca totul pana cand obtii o coca fina. Acopera castronul si pune-l in frigider 30 de minute. Taie caisele. Pune-le in oala, adauga scortisoara si 3 linguri de suc de portocale. Pune-le

la fiert si amesteca continuu pana cand se ingroasa tot amestecul – aproximativ 20 de minute. Intinde coca pe o tava rotunda, presara cu faina si inteapa cu furculita in cateva locuri.

Taie hartia pentru copt in forma rotunda, pune-o peste aluat si presara boabe de fasole si linte. Las-o la cuptor la o temperatura de 180 C pentru aproximativ 10 minute. Apoi, indeparteaza hartia de copt si boabele de fasole sau linte si mai lasa intreaga compozietie la cuptor pentru inca 10 minute. Scoate-o de la cuptor si las-o la racit.

Amesteca bine semintele, alunele faramitate, fulgii de cereale, stafidele cu miere si suc de portocale. Aseaza apoi caisele fierte peste aluat si presara amestecul cu musli. Pune prajitura iar in cuptor la las-o inca 16 minute. Se poate servi fie rece, fie calda.

Pofta Buna! ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *